Mary Pickford cocktail

Introduktion och förberedelse

Mary Pickford cocktail - en drink med körsbärslikör (maraschino), vit ljus rom, färsk ananasjuice lite bitter röd grenadine. Sötsur och läskande romdrink.

Döpt på 1920-talet efter en amerikansk-kanadensisk skådespelerska som hängde med bla Charlie Chaplin på Cuba. Källa wikipedia.

Skakas i shaker med is och serveras i kylt cocktailglas eller champagnekupa.

Kan garneras med ex. inlagda Maraschino körsbär - förslagsvis 1-3 stycken på en drinkpinne, tandpetare eller bambupinne.

1 Mary Pickford cocktail

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 2 min

Ingredienser

  • 1 cl körsbärslikör Maraschino
  • 6 cl vit ljus rom, ej lagrad
  • 1 cl Grenadine
  • 6 cl färsk ananas juice
  • 5 isbitar och en cocktailshaker
  • 1-3 inlagda maraschino körsbär till garnering samt drinkpinne, tandpetare eller bambupinne (valfritt)

Tillagning

  1. Se till att alla ingredienser är kalla. Samt glaset är kallt - ställ i frysen.
  2. Mät upp alla ingredienser i en cocktailshaker med is.
  3. Skaka drinken och sila upp i cocktailglas eller champagnekupa. Garnera ev. med inlagda körsbär på drinkpinne.
E-mail
Medel: 4 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 106 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-08-10