Bärmuffins med kokos och choklad
Baka muffins med bär, kokosflingor och hackad choklad i smeten. Bärmuffins med extra allt.
Tillagning
- Sätt ugnen på 175 grader vanlig ugn.
- Riv chokladen grovt.
- Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, kokosflingor, chokladbitar och salt i en bunke.
- Tillsätt mjukt smör, socker, ägg, mjölk och grädde. Rör ihop till en muffinssmet utan klumpar. Du kan mikra smöret mjukt några sekunder i mikron om det är kylskåpskallt.
- Fördela muffinssmeten i muffinsformarna. Använder du en muffinsformpanna så smörj den innan med lite mjukt smör.
- Fördela bären i formarna. Tryck ner dem lite lätt i smeten. Du kan ta färska bär, frysta bär eller tinade frysta bär som fått rinna av något.
- Grädda muffinsen i 28 minuter i mitten av ugnen.
Val av bär
- Du kan ta valfria bär - på bilden tog jag frysta tinade aroniabär som fått rinna av lite.
- Andra bär som blir goda är blåbär, hallon, björnbär, smultron, hjortron, lingon eller valfria bär.
- Delade urkärnade körsbär eller delade jordgubbar blir också gott.
- Använder du frysta bär så kan du blanda med den direkt som frysta eller tina innan och låta en del av bärsaften rinna av.
Varianter
- Som choklad tog jag mörk 70% Vahlrona choklad. Lindt är ett annat förslag.
- Istället för mörk choklad kan du ta vit choklad eller mjölkchoklad. Chokladpellets funkar bra att använda eller så hackar du chokladen i bitar med kniv.
- Kokosflingor och choklad är valfritt men gott i.
Med frosting
Du kan också ha på frosting eller topping på muffinsen samt godis och strössel. Då blir de mer lika amerikanska cupcakes.
Uppskattat näringsvärde per portion: 159 kcal