Körsbärsmilkshake

Introduktion och förberedelse

Körsbärsmilkshake. Mixa en bärig och läskande god god milkshake med färska eller frysta körsbär och vaniljglass samt mjölk.

Milkshaken kan garneras med vispad grädde på toppen och två färska körsbär som du hänger över eller kärnar ur och toppar med; färska hallon eller blåbär passar med eller frukt som en skiva melon du sätter på kanten.

Mixa eller krossa gärna 3-4 isbitar i milkshaken så blir den riktigt kall och god.

1 glas körsbärsmilkshake

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 7 min

Ingredienser

  • 7 färska körsbär, urkärnade (frysta körsbär funkar också bara de är urkärnade)
  • 125 g vaniljglass
  • 1,5 dl mjölk, standard
  • 2 tsk socker
  • 0,5 tsk vaniljsocker (valfritt)

Tillagning

  1. Rensa och kärna ur körsbär.
  2. Lägg i en skål eller mixer.
  3. Milkshake med mixer: mixa alla ingredienser i en mixer eller matberedare.
  4. Milkshake utan mixer: Mosa körsbären med en gaffel. Tillsätt mjölk, glass och socker. Vispa ihop till en jämn milkshake. Stavmixer funkar också bra att mixa milkshaken med.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-30

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.