Körsbärsmilkshake

Introduktion och förberedelse

Körsbärsmilkshake. Mixa en bärig och läskande god god milkshake med färska eller frysta körsbär och vaniljglass samt mjölk.

Milkshaken kan garneras med vispad grädde på toppen och två färska körsbär som du hänger över eller kärnar ur och toppar med; färska hallon eller blåbär passar med eller frukt som en skiva melon du sätter på kanten.

Mixa eller krossa gärna 3-4 isbitar i milkshaken så blir den riktigt kall och god.

1 glas körsbärsmilkshake

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 7 min

Ingredienser

  • 7 färska körsbär, urkärnade (frysta körsbär funkar också bara de är urkärnade)
  • 125 g vaniljglass
  • 1,5 dl mjölk, standard
  • 2 tsk socker
  • 0,5 tsk vaniljsocker (valfritt)

Tillagning

  1. Rensa och kärna ur körsbär.
  2. Lägg i en skål eller mixer.
  3. Milkshake med mixer: mixa alla ingredienser i en mixer eller matberedare.
  4. Milkshake utan mixer: Mosa körsbären med en gaffel. Tillsätt mjölk, glass och socker. Vispa ihop till en jämn milkshake. Stavmixer funkar också bra att mixa milkshaken med.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-30

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat så gott? Här hittar du svaret samt mina bästa tips på hur du lyckas vid grillen samt recept på goda marinader, såser, förrätter, grillspett och andra tillbehör.

Läs mer

Jordgubbssylt

Passa på att koka sylt på goda svenska jordgubbar. Njut till frukostflingor, gröt, fil, rostbröd, scones och fika. Och spara kanske några burkar för höst och vinter.

Läs mer

Recept