Körsbärsmilkshake

Körsbärsmilkshake blir riktigt bärig och läskande god milkshake med färska körsbär, vaniljglass samt mjölk.

1 glas körsbärsmilkshake

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 7 min

Ingredienser

  • 7-10 färska körsbär, urkärnade. Frysta körsbär funkar också bara de är urkärnade
  • 125 gram vaniljglass
  • 1,5 dl mjölk, standard 3%
  • 2 tsk socker
  • 0,5 tsk vaniljsocker (valfritt)

Tillagning

  1. Rensa och kärna ur körsbär.
  2. Lägg i en skål eller mixer.
  3. Mixa alla ingredienser i en mixer eller matberedare. Stavmixer funkar också bra att mixa med.
  4. Häll upp och servera i högt glas. Garnera gärna med ett färskt körsbär.

Varianter

  • Istället för färska körsbär kan du ta frysta körsbär som finns urkärnade och är nästan lika goda. Då kan det behövas lite extra socker - ca en tsk - då de brukar vara lite syrligare än mogna färska körsbär.
  • Milkshaken kan garneras med vispad grädde på toppen och två färska körsbär som du hänger över eller kärnar ur och toppar med.
  • Gott i är även färska hallon, jordgubbar eller blåbär. Melan passar också i.
  • Mixa eller krossa gärna 3-4 isbitar i milkshaken så blir den riktigt kall och god.
E-mail
Medel: 4.6 (5 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 210 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-05-16