Körsbärslikör likör med körsbär

Körsbärslikör. Gör din egen likör med körsbärssmak. Körsbär, socker, sprit och lite vanilj blir en supergod hemgjord körsbärslikör. Likören med körsbär kan serveras on the rocks med is eller i drinkar.
OBS tidsangivelsen i detta recept stämmer ej då det tar någon halvtimme att förbereda men sedan ska körsbärslikören stå och dra i några veckor för att bli god.
Det blir ca två 75-cl flaskor körsbärslikör.

2 flaskor körsbärslikör

  • Förberedelse: 30 min
  • Tillagning: 4 dagar 3 tim
  • Klart på: 4 dagar 3 tim 30 min

Ingredienser

  • 1 kg körsbär
  • 1 liter okryddat brännvin som vodka eller brännvin special
  • 600 gram florsocker
  • 2 dl vatten
  • 2 cm vaniljstång (valfritt)

Tillagning

  1. Rensa bären och skölj dem och låt rinna av. Kärna ur 1/3 av körsbären och krossa kärnorna. Tag två flaskor och stoppa hälften av körsbären i varje, fördela lite kärnor i varje också. Häll på spriten.
  2. Förslut flaskorna med kork eller skruvkork eller liknande. Låt stå i ca 3 veckor. Skaka på dem då och då.
  3. Sila bort bären med en silduk eller kaffefilter. Häll upp spriten i två nya flaskor.
  4. Gör en sockerlag: blanda socker, vatten och vanilj i en kastrull och koka ihop till en sockerlag.
  5. Låt svalna och kyl sockerlagen.
  6. Fördela sockerlagen i körsbärsspriten, skaka om och låt gärna stå någon dag.
  7. Nu är körsbärslikören klar.
E-mail
Medel: 4.6 (33 röster)

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer