Marängsviss med bär

Introduktion och förberedelse

En marängsviss med bär från trädgården. Grädde, maränger, vaniljglass och massor med färska bär som körsbär, smultron och hallon.

Du kan ta andra färska bär också som blåbär, hjortron, vinbär, björnbär, halverad krusbär och jordgubbar samt även skivad banan. Frysta bär funkar också men låt dem gärna tina lite innan. Det gör inget om de vattnat sig - ta med det som sås.

En variant på marängsviss. Överkurs är att baka egna maränger.

4 portioner marängsviss med bär

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 16 små maränger
  • 8 kulor vaniljglass
  • 2 dl grädde
  • 10 blad citronmeliss att garnera med (valfritt)
  • 1 dl smultron
  • 2 dl färska hallon, 125 gram
  • 2 dl färska körsbär, 125 gram

Tillagning

  1. Vispa grädden. Rensa bär.
  2. Lägg upp och varva maränger, vaniljglass, grädde och bär på ett serveringsfat eller i portioner på desserttallrikar, coupeglas, syltburkar i glas eller använd fantasin.
  3. Garnera med lite blad av citronmeliss om du vill.
E-mail
Medel: 5 (2 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 284 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-25