Gino gratinerad frukt med vit choklad

Introduktion och förberedelse

Gino är en god och enkel dessert med fruktsallad som är gratinerad med vit choklad. Lättlagat, enkelt och gott till fest, buffé eller till vardags.

Namnet Gino kommer restaurang från P&A Co och senare restaurang Gino som låg ett stenkast från Stureplan.
Gott till Gino är jordgubbar, kiwi och banan som i nedan recept. Men du kan också ta annan frukt och bär efter säsong samt färg ex. någon ljus färg (banan, ananas, papaya,persika), röd (vindruvor, jordgubbar, körsbär, hallon) och någon grön (vindruvor, kiwi).

Andra frukter och bär som är gott är mango, 1 pkt vindruvor, en liter hallon, 500 gram urkärnade körsbär, en färsk ananas och/eller någon skalad och tärnad persika.

Servera med god vaniljglass.

Förutom vit choklad kan du toppa Ginon med mandelmassa och mandelflarn som på bilden.

4-6 portioner gino

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 7 min
  • Klart på: 22 min

Ingredienser

  • 20 st jordgubbar
  • 2 bananer
  • 4 kiwi
  • 0,5 dl limesaft (valfritt)
  • 50 gram mandelmassa (valfritt)
  • 100 gram vit choklad
  • 1 dl mandelflarn eller hackade hasselnötter (valfritt)
  • 1 liter vaniljglass eller yoghurtglass till servering

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader grill.
  2. Skiva jordgubbar, banan och kiwi i lika stora bitar och lägg i en ugnsfast form.
  3. Pressa saften från en lime över frukten (valfritt).
  4. Riv vit blockchoklad grovt.
  5. Riv ev. mandelmassa (valfritt).
  6. Strö riven vit choklad jämnt över frukt och bär.
  7. Strö ev. mandelmassa (valfritt) jämnt över frukt och bär.
  8. Strö ev. över flagad mandel eller hackade hasselnötter (valfritt).
  9. Gratinera högt upp i ugnen i 3-7 minuter beroende på ugn. OBS akta så att chokladen inte bränns. Håll ett öga på chokladen som ska smälta och få ljusbrun färg lite här och där. Ta då ut och servera varmt.
  10. Servera Gino med vaniljglass eller yoghurtglass med vanilj.
E-mail
Medel: 4.1 (21 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-12

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.