Gino gratinerad frukt med vit choklad

Gino är en god och enkel dessert med fruktsallad som är gratinerad med vit choklad. Lättlagat, enkelt och gott till fest, buffé eller till vardags.
Namnet Gino kommer restaurang från P&A Co och senare restaurang Gino som låg ett stenkast från Stureplan.
Gott till Gino är jordgubbar, kiwi och banan som i nedan recept. Men du kan också ta annan frukt och bär efter säsong samt färg ex. någon ljus färg (banan, ananas, papaya,persika), röd (vindruvor, jordgubbar, körsbär, hallon) och någon grön (vindruvor, kiwi).
Andra frukter och bär som är gott är mango, 1 pkt vindruvor, en liter hallon, 500 gram urkärnade körsbär, en färsk ananas och/eller någon skalad och tärnad persika.
Servera med god vaniljglass.
Förutom vit choklad kan du toppa Ginon med mandelmassa och mandelflarn som på bilden.

4-6 portioner gino

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 7 min
  • Klart på: 22 min

Ingredienser

  • 20 st jordgubbar
  • 2 bananer
  • 4 kiwi
  • 0,5 dl limesaft (valfritt)
  • 50 gram mandelmassa (valfritt)
  • 100 gram vit choklad
  • 1 dl mandelflarn eller hackade hasselnötter (valfritt)
  • 1 liter vaniljglass eller yoghurtglass till servering

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader grill.
  2. Skiva jordgubbar, banan och kiwi i lika stora bitar och lägg i en ugnsfast form.
  3. Pressa saften från en lime över frukten (valfritt).
  4. Riv vit blockchoklad grovt.
  5. Riv ev. mandelmassa (valfritt).
  6. Strö riven vit choklad jämnt över frukt och bär.
  7. Strö ev. mandelmassa (valfritt) jämnt över frukt och bär.
  8. Strö ev. över flagad mandel eller hackade hasselnötter (valfritt).
  9. Gratinera högt upp i ugnen i 3-7 minuter beroende på ugn. OBS akta så att chokladen inte bränns. Håll ett öga på chokladen som ska smälta och få ljusbrun färg lite här och där. Ta då ut och servera varmt.
  10. Servera Gino med vaniljglass eller yoghurtglass med vanilj.
E-mail
Medel: 4.6 (5 röster)

Lyckas med buffe till en mindre fest

Att laga mat till en mindre fest behöver inte vara så svårt. Gör det lätt för dig - här är mina bästa tips på enkla men festliga recept till en mindre bjudning på runt 10-20 personer.

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Tips till stor buffé upp till 50 gäster

Här är mina tips om du vill bjuda på en större buffé - kanske väntar du upp till 50 gäster. Passar till studentfest, konfirmandfest, födelsedagsfest eller annat större kalas.

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer