Köttbullar med ingefära och Dijonsenap

Köttbullar med ingefära och Dijonsenap som ger god smak åt köttbullarna.

10 portioner köttbullar

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 1 kg blandfärs eller nötfärs
  • 2 ägg
  • 4 msk stark fransk senap, Dijonsenap
  • 3 msk riven färsk ingefära
  • 1 gul lök eller 2-3 knipplökar
  • 1 msk smör
  • 1 tsk vitpeppar
  • 2 tsk salt
  • 2 msk socker
  • 0,5 dl ströbröd
  • 2 dl grädde (eller mjölk 3%)

Tillagning

  1. Hacka lök och fräs i smör några minuter.
  2. Skala och riv ingefära.
  3. Blanda färs med ägg, senap, kryddor och ströbröd. Vänd i grädde.
  4. Stek ett smakprov och smaka av med mer kryddor.
  5. Låt gärna köttbullesmeten vila i kylen 10 minuter.
  6. Rulla köttbullar. Oljar du händerna går det lättare. Lägg på ett oljat bleck.
  7. Stek några i taget i en panna, lägg upp på bleck och stek sedan alla färdiga i ugnen på 175 grader vanlig ugn i cirka 10 minuter.
  8. Låt svalna och frys in till julafton eller ät direkt.

Serveringsförslag

Passar till vardags men också till julbord eller till påskbordet.

Val av färs

  • Speciellt goda med blandfärs, nötfärs eller fläskfärs men kan göras av lammfärs, kycklingfärs eller viltfärs.
  • Du kan även laga vegobullar med formbar sojafärs.

Köttbullarna i stekpanna omgiven av ingredienser som Dijonsenap, lök samt färsk ingefära.
Köttbullarna smaksätts med lök och rullas samt steks som vanligt i stekpanna. Det som gör dem speciella är smaksättningen med Dijonsenap och lite färsk ingefära.

E-mail
Medel: 3.8 (25 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 212 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-11-27