Köttbullar med ingefära och Dijonsenap
Köttbullar med ingefära och Dijonsenap som ger god smak åt köttbullarna.
Tillagning
- Hacka lök och fräs i smör några minuter.
- Skala och riv ingefära.
- Blanda färs med ägg, senap, kryddor och ströbröd. Vänd i grädde.
- Stek ett smakprov och smaka av med mer kryddor.
- Låt gärna köttbullesmeten vila i kylen 10 minuter.
- Rulla köttbullar. Oljar du händerna går det lättare. Lägg på ett oljat bleck.
- Stek några i taget i en panna, lägg upp på bleck och stek sedan alla färdiga i ugnen på 175 grader vanlig ugn i cirka 10 minuter.
- Låt svalna och frys in till julafton eller ät direkt.
Serveringsförslag
Passar till vardags men också till julbord eller till påskbordet.
- Några tillbehör som passar är kokt potatis, pressad potatis, potatismos och/eller rostade rotfrukter.
- Som sås passar en enkel gräddsås. Men även brunsås, svampsås eller klassisk gräddsås passar.
- Rårörda lingon eller lingonsylt samt saltgurka eller inlagd gurka är goda tillbehör.
- Som grönt passar grönsallad, kokt grönsakstillbehör som kokta vårprimörer, gröna ärtor, gröna bönor, vaxbönor, sockerärtor, morötter, blomkål eller broccoli till.
Val av färs
- Speciellt goda med blandfärs, nötfärs eller fläskfärs men kan göras av lammfärs, kycklingfärs eller viltfärs.
- Du kan även laga vegobullar med formbar sojafärs.
Uppskattat näringsvärde per portion: 212 kcal