Köttbullar med ingefära och Dijonsenap

Introduktion och förberedelse

Köttbullar med ingefära och Dijonsenap som ger god smak åt köttbullarna.

Serveringsförslag

Passar till vardags men också till julbord eller till påskbordet.

Val av färs

  • Speciellt goda med blandfärs, nötfärs eller fläskfärs men kan göras av lammfärs, kycklingfärs eller viltfärs.
  • Du kan även laga vegobullar med formbar sojafärs.

Köttbullarna i stekpanna omgiven av ingredienser som Dijonsenap, lök samt färsk ingefära.
Köttbullarna smaksätts med lök och rullas samt steks som vanligt i stekpanna. Det som gör dem speciella är smaksättningen med Dijonsenap och lite färsk ingefära.

10 portioner köttbullar

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 1 kg blandfärs eller nötfärs
  • 2 ägg
  • 4 msk stark fransk senap, Dijonsenap
  • 3 msk riven färsk ingefära
  • 1 gul lök eller 2-3 knipplökar
  • 1 msk smör
  • 1 tsk vitpeppar
  • 2 tsk salt
  • 2 msk socker
  • 0,5 dl ströbröd
  • 2 dl grädde (eller mjölk 3%)

Tillagning

  1. Hacka lök och fräs i smör några minuter.
  2. Skala och riv ingefära.
  3. Blanda färs med ägg, senap, kryddor och ströbröd. Vänd i grädde.
  4. Stek ett smakprov och smaka av med mer kryddor.
  5. Låt gärna köttbullesmeten vila i kylen 10 minuter.
  6. Rulla köttbullar. Oljar du händerna går det lättare. Lägg på ett oljat bleck.
  7. Stek några i taget i en panna, lägg upp på bleck och stek sedan alla färdiga i ugnen på 175 grader vanlig ugn i cirka 10 minuter.
  8. Låt svalna och frys in till julafton eller ät direkt.
E-mail
Medel: 4.1 (18 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 212 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-11-27