Köttbullar med ingefära och Dijonsenap

Introduktion och förberedelse

Köttbullar med ingefära och Dijonsenap som ger god smak åt köttbullarna. Speciellt goda med blandfärs, nötfärs eller fläskfärs men kan göras av lammfärs eller viltfärs.

Passar till vardags men också till julbord eller till påskbordet.

10 portioner köttbullar

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 1 kg blandfärs eller nötfärs
  • 2 ägg
  • 4 msk stark fransk senap (Dijon)
  • 3 msk riven färsk ingefära
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 1 tsk vitpeppar
  • 2 tsk salt
  • 2 msk socker
  • 0,5 dl ströbröd
  • 2 dl grädde (eller mjölk)

Tillagning

  1. Hacka lök och fräs i smör några minuter.
  2. Skala och riv ingefära.
  3. Blanda färs med ägg, senap, kryddor och ströbröd. Vänd i grädde.
  4. Stek ett smakprov och smaka av med mer kryddor.
  5. Låt gärna köttbullesmeten vila i kylen 10 minuter.
  6. Rulla köttbullar. Oljar du händerna går det lättare. Lägg på ett oljat bleck.
  7. Stek några i taget i en panna, lägg upp på bleck och stek sedan alla färdiga i ugnen på 175 grader i cirka 10 minuter.
  8. Låt svalna och frys in till julafton eller ät direkt.
E-mail
Medel: 3.9 (11 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 212 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-02

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.