Köttfärs

Recept med köttfärs som huvudingrediens eller passande del av receptet. Köttfärs säljs vanligtvis som nötfärs eller oxfärs, fläskfärs, lammfärs, viltfärs eller kycklingfärs.

Vanligt är att blanda nöt- och fläskfärs till blandfärs. Nötfärs är lite torrare och mindre fett än fläskfärs. Köttfärssås, köttfärsbiffar och köttbullar är de vanligaste rätterna att laga med köttfärs.

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock, matskribent och fotograf. Jag har provlagat, skrivit och fotat recepten här sedan 2003. Jag har 25 års erfarenhet av matlagning, medlem i matskribenters förening och är högskoleutbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt en WSET Advanced Certificate i vin och drycker. Läs mer.

Pages