Köttfärs

Recept med köttfärs som huvudingrediens eller passande del av receptet. Köttfärs säljs vanligtvis som nötfärs eller oxfärs, fläskfärs, lammfärs, viltfärs eller kycklingfärs.

Vanligt är att blanda nöt- och fläskfärs till blandfärs. Nötfärs är lite torrare och mindre fett än fläskfärs. Köttfärssås, köttfärsbiffar och köttbullar är de vanligaste rätterna att laga med köttfärs.

Köp gärna svenskt kött. Här kan du söka på en karta över lokala producenter.

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.

Pages