Rårörda lingon

Rårörda lingon med socker syltar sig själva till en god lingonsylt. Du kan ta färska eller frysta svenska lingon. Lingon innehåller bensoesyra vilket gör att de konserverar sig själva. Lingon innehåller också pektin som ger fin geléaktig konsistens.

225 gram lingon är ett paket frysta lingon. Istället för frysta lingon kan du ta ca 3 dl färska lingon.

Vill du ha en lingonsylt du är helt säker på att den är hållbar under längre tid så kan du koka dem till klassisk lingonsylt.

6 portioner rårörda lingon

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 225 gram frysta lingon
  • 1,5 dl socker

Tillagning

  1. Tina frysta lingon om du köpt det. Rensa och skölj färska bär. Lägg i en skål.
  2. Blanda i sockret.
  3. Rör om tills de flesta bär är mosiga. Låt stå ca 10 minuter så att sockret löser sig. Rör då och då.
  4. De rårörda lingonen är klara att serveras.
  5. Du kan spara rårörda lingon i svalt och mörkt om du häller upp den i väl rengjorda glasburkar med lock.
E-mail
Medel: 4 (25 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-06-26

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. Jag är utbildad till kock i Marinen samt till kulinarisk kock och måltidskreatör på Restauranghögskolan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig.