Rårörda lingon

Lingon rörda med socker syltar sig själva till en god lingonsylt. Vill du ha en lingonsylt med längre hållbarhet så kan du koka dem till klassisk lingonsylt

225 gram lingon är ett paket frysta lingon. Istället för frysta lingon kan du ta ca 3 dl färska lingon.

Lingon innehåller bensoesyra vilket gör att de konserverar sig själva. Lingon innehåller också pektin som ger fin geléaktig konsistens. 

6 portioner rårörda lingon

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 225 gram frysta lingon
  • 1,5 dl socker

Tillagning

  1. Tina frysta lingon om du köpt det. Rensa och skölj färska bär. Lägg i en skål.
  2. Blanda i sockret.
  3. Rör om tills de flesta bär är mosiga. Låt stå ca 10 minuter så att sockret löser sig. Rör då och då.
  4. De rårörda lingonen är klara att serveras.
  5. Du kan spara rårörda lingon i svalt och mörkt om du häller upp den i väl rengjorda glasburkar med lock.
E-mail
Medel: 3.8 (19 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har ett Advanced Certificate i drycker. Jag är medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine Pro, Slowfood och Sveriges Matskribenters Förening. 

Glöggdoft i luften

Dags att bjuda till glöggfest. Här hittar du tips på hemgjord glögg, tilltugg och bästa köpeglöggen.

Läs mer

Tips på julöl 2017

Vid juletid hamnar vinet under granen. På julbordet står istället julöl, snaps och i vissa fall mumma. Här hittar du tips på årets utbud och smaktyper. 

Läs mer

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Laga smarrigaste Stroganoffen

Korv Stroganoff med falukorv är mångas favorit. För dig som tröttnat på falukorven finns det fler varianter av Stroganoff - med biff, hetare korv, vegetarisk samt med mer grönsaker.

Läs mer