Pressad potatis

Kokt potatis du pressar med en potatispress. Gott och enkelt. Pressad potatis passar som potatistillbehör till det mesta. Speciellt när den serveras till en rätt med mycket sås som ex. fisk med vitvinssås eller en god köttgryta.

Du kan välja fast eller mjölig sort. Välj goda ekologiska potatisar. Du behöver en potatispress. Har du ingen potatispress kan du mosa potatisen med en potatisstöt eller gaffel och kalla det potatisstomp. 

4 portioner pressad potatis

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 800 gram potatis av valfri sort
  • 1 tsk salt

Tillagning

  1. Skala potatisen, dela stora potatisar i halvor och lägg i en kastrull med vatten.
  2. Täck potatisen med vatten, salta vattnet och koka potatisen mjuk under lock i ca 25 minuter på medelvärme. Känn efter med en provsticka eller kniv om potatisen kokt klart.
  3. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av någon minut.
  4. Ta fram potatispressen och lägg i och pressa några potatisar i taget och lägg upp på ett serveringsfat eller i en skål.
  5. Pressad potatis är klar att servera.
E-mail
Medel: 3.3 (3 röster)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer