Kokt grönsakstillbehör

Kokta grönsakstillbehör. Förslag på kokta grönsaker som passar som tillbehör till det mesta. Här har jag valt knippmorötter, bönor sk haricots verts samt knipp-, vår- eller salladslökar.
Du kan såklart ta andra grönsaker som vaxbönor, strimlad purjolök, broccolibuketter, blomkålsbuketter, brysselkål, rotselleri i stavar osv.
Väljer du vanliga morötter så slanta dem snett eller skär dem i stavar innan du kokar dem.

4 portioner kokt grönsakstillbehör

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 100 gram gröna bönor haricots verts
  • 6 knippmorötter
  • 8 st knipp-, vår- eller salladslökar
  • 1 msk smör eller olivolja
  • 0,5 krm salt
  • 1 krm vit- eller svartpeppar

Tillagning

  1. Rensa bönor - skär ev. bort ändarna.
  2. Skär bort blasten och skala morötterna.
  3. Rensa löken - ta ev. bort fult yttre skal.
  4. Lägg dem i en kastrull med ca 2 dl vatten.
  5. Koka under lock i 4 minuter.
  6. Häll av grönsakerna.
  7. Tillsätt smör, salt och peppar och rör runt.
  8. Servera på fat eller tallrik.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer