Kokt broccoli

Kokt broccoli passar till det mesta och är mycket nyttigt. Istället för färsk broccoli kan du koka fryst broccoli. Den frysta broccolin är förvälld (förkokt) redan och är bara att koka upp så att den blir varm.

Du kan också koka broccolin i mikron med lite vatten i en skål du täckt över. Kör då på full effekt ca 2 minuter.

Vill du förbereda och koka broccoli i förväg och sedan förvara kall så se till att snabbt kyla ner den i en stor skål med kallt vatten och helst is så håller den sin fina gröna färg samt spänst bäst.

Välj gärna ekologisk obesprutad broccoli.

4-6 portioner kokt broccoli

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 7 min

Ingredienser

  • 2 buketter färsk broccoli, totalt ca 500 gram
  • 0,5 tsk salt

Tillagning

  1. Koka upp några dl vatten i en kastrull. Gärna med lock.
  2. Tillsätt salt.
  3. Rensa, skölj och skär broccolin i buketter. Dela stora buketter i halvor eller i önskad storlek.
  4. Tillsätt broccolibuketterna och koka dem under lock i 2 minuter.
  5. Häll av broccolin i durkslag och servera dem direkt.
E-mail
Medel: 4.7 (6 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-03

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer

Napoleonbakelsens dag 17 november

Oklart varför denna dag finns men en så god bakelse tackar inte jag nej till. Frasiga lager med smördeg, grädde smaksatt med äppelmos och så fin rosa hallonglasyr på toppen - MUMSA!

Läs mer

Recept