Kokt broccoli

Introduktion och förberedelse

Kokt broccoli passar till det mesta och är mycket nyttigt. Istället för färsk broccoli kan du koka fryst broccoli. Den frysta broccolin är förvälld (förkokt) redan och är bara att koka upp så att den blir varm.

Du kan också koka broccolin i mikron med lite vatten i en skål du täckt över. Kör då på full effekt ca 2 minuter.

Vill du förbereda och koka broccoli i förväg och sedan förvara kall så se till att snabbt kyla ner den i en stor skål med kallt vatten och helst is så håller den sin fina gröna färg samt spänst bäst.

Välj gärna ekologisk obesprutad broccoli.

4-6 portioner kokt broccoli

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 7 min

Ingredienser

  • 2 buketter färsk broccoli, totalt ca 500 gram
  • 0,5 tsk salt

Tillagning

  1. Koka upp några dl vatten i en kastrull. Gärna med lock.
  2. Tillsätt salt.
  3. Rensa, skölj och skär broccolin i buketter. Dela stora buketter i halvor eller i önskad storlek.
  4. Tillsätt broccolibuketterna och koka dem under lock i 2 minuter.
  5. Häll av broccolin i durkslag och servera dem direkt.
E-mail
Medel: 4.5 (10 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 26 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-01

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Följ på Youtube, Facebook och sociala medier

Prenumerera på min Youtube-kanal och kolla in mina receptfilmer. Följ på Facebook, Instagram och Pinterest för säsongstips och nya recept.

Läs mer

Gör din egen mozzarella

Gör din egen mozzarellaost från grunden. Det är lättare än man tror och den blir mycket god.

Läs mer

Recept