Kokt broccoli

Introduktion och förberedelse

Kokt broccoli passar till det mesta och är mycket nyttigt. Istället för färsk broccoli kan du koka fryst broccoli. Den frysta broccolin är förvälld (förkokt) redan och är bara att koka upp så att den blir varm.

Du kan också koka broccolin i mikron med lite vatten i en skål du täckt över. Kör då på full effekt ca 2 minuter.

Vill du förbereda och koka broccoli i förväg och sedan förvara kall så se till att snabbt kyla ner den i en stor skål med kallt vatten och helst is så håller den sin fina gröna färg samt spänst bäst.

Välj gärna ekologisk obesprutad broccoli.

4-6 portioner kokt broccoli

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 7 min

Ingredienser

  • 2 buketter färsk broccoli, totalt ca 500 gram
  • 0,5 tsk salt

Tillagning

  1. Koka upp några dl vatten i en kastrull. Gärna med lock.
  2. Tillsätt salt.
  3. Rensa, skölj och skär broccolin i buketter. Dela stora buketter i halvor eller i önskad storlek.
  4. Tillsätt broccolibuketterna och koka dem under lock i 2 minuter.
  5. Häll av broccolin i durkslag och servera dem direkt.
E-mail
Medel: 4.5 (11 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 26 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-01

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.