Kokta gröna ärtor

Kokta gröna ärtor - ett grundrecept på hur du kokar frysta gröna ärtor.

Ärtorna behöver ej tinas utan läggs direkt i kokande vatten eller lagas i mikron.

Ärtor är lättlagat, gott, snabblagat och fulla med nyttigheter.

4 port kokta gröna ärtor

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 8 min

Ingredienser

  • 300 gram gröna ärtor, frysta

Tillagning

  1. I KASTRULL: Koka upp en liter vatten i en kastrull.
  2. Tillsätt ärtorna. De kan tillsättas frysta. Koka upp och sätt åt sidan i 2 minuter.
  3. Häll av ärtorna och servera dem. Kan även hållas varma i några minuter i kastrullen (utan vatten då).
  4. I MIKRO: Lägg de djupfrysta ärterna i en skål (ej av metall) och tillsätt 2 msk vatten. Täck över skålen. Tillaga ärtorna i fyra minuter på 700 W eller 2-3 minuter på 850 W.
Ärtorna läggs frysta direkt i kokande vatten och får koka några minuter för att sedan hällas av.
Ärtorna läggs frysta direkt i kokande vatten och får koka några minuter för att sedan hällas av.

Serveringsförslag

Tips

Köp gärna svenska ärtor.

E-mail
Medel: 4.2 (9 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 69 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2023-08-24