Kokta gröna ärtor

Kokta gröna ärtor - ett grundrecept. Koka frysta gröna ärtor. De behöver ej tinas utan läggs direkt i kokande vatten. Ärtorna kokas upp och får sedan stå 2 minuter - sedan är de klara. De kan kokas i vatten på spisen i en kastrull eller tillagas i mikron.

Ärtor är lättlagat, gott, snabblagat och fulla med nyttigheter. Passar till det mesta. Köp gärna svenska ärtor. Fler recept med ärtor hittar du här.

4 port kokta gröna ärtor

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 8 min

Ingredienser

  • 300 gram gröna ärtor, frysta

Tillagning

  1. I KASTRULL: Koka upp en liter vatten i en kastrull.
  2. Tillsätt de ärtorna. De får gärna vara frysta. Koka upp och sätt åt sidan i 2 minuter. Koktid blir ca 2,5 minuter totalt.
  3. Häll av ärtorna och servera dem. Kan även hållas varma i några minuter i kastrullen (utan vatten då).
  4. I MIKRO: Lägg de djupfrysta ärterna i en skål (ej av metall) och tillsätt 2 msk vatten. Täck över skålen. Tillaga ärtorna i fem minuter på 700 W eller 4 minuter på 850 W.
E-mail
Medel: 5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-02-20

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. Jag är utbildad kock i Marinen, har en Fil.kand i Måltidsvetenskap och ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om om mig.

Pepparkaksbak

Julstöka till det med lite pepparkaksbak. Förbered degen dagen innan. Sedan är det bara att baka ut gubbar, grisar, gummor och hjärtan till knapriga och kryddiga pepparkakor. Ny film!

Läs mer

Glöggdoft i luften

Dags att bjuda till glöggfest. Här hittar du mina bästa tips på hemgjord glögg i olika varianter samt vilka tilltugg som passar.

Läs mer

Cheesecake med pepparkaksbotten

Gör botten till cheesecaken av smulade pepparkakor istället för Digestivekex så passar den till advent, lucia och jul. Här två varianter - en Nobake cheesecake - kallrörd variant och en som bakas i ugnen.

Läs mer

Recept

Skumtoppar på pepparkakor

En variant på skumtoppar som är spritsade på pepparkakor du kan garnera med valfritt strössel. Passar till advent och jul eller när som.

Läs mer

Recept