Kokta gröna ärtor

Introduktion och förberedelse

Kokta gröna ärtor - ett grundrecept. Koka frysta gröna ärtor. De behöver ej tinas utan läggs direkt i kokande vatten.

Ärtorna kokas upp och får sedan stå 2 minuter, häll av och sedan är de klara.

De kan kokas i vatten på spisen i en kastrull eller tillagas i mikron på full effekt i 2-3 minuter i en skål med några msk vatten i botten.

Ärtor är lättlagat, gott, snabblagat och fulla med nyttigheter. Passar till det mesta. Köp gärna svenska ärtor.

Fler recept med ärtor hittar du här. Ett förslag är att kombinera kokta ärtor med andra kokta grönsaker till ett gott tillbehör.

4 port kokta gröna ärtor

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 8 min

Ingredienser

  • 300 gram gröna ärtor, frysta

Tillagning

  1. I KASTRULL: Koka upp en liter vatten i en kastrull.
  2. Tillsätt ärtorna. De kan tillsättas frysta. Koka upp och sätt åt sidan i 2 minuter.
  3. Häll av ärtorna och servera dem. Kan även hållas varma i några minuter i kastrullen (utan vatten då).
  4. I MIKRO: Lägg de djupfrysta ärterna i en skål (ej av metall) och tillsätt 2 msk vatten. Täck över skålen. Tillaga ärtorna i fyra minuter på 700 W eller 2-3 minuter på 850 W.
E-mail
Medel: 5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-02-04

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat så gott? Här hittar du svaret samt mina bästa tips på hur du lyckas vid grillen samt recept på goda marinader, såser, förrätter, grillspett och andra tillbehör.

Läs mer

Jordgubbssylt

Passa på att koka sylt på goda svenska jordgubbar. Njut till frukostflingor, gröt, fil, rostbröd, scones och fika. Och spara kanske några burkar för höst och vinter.

Läs mer

Recept