Kokta gröna ärtor
Kokta gröna ärtor - ett grundrecept på hur du kokar frysta gröna ärtor.
Ärtorna behöver ej tinas utan läggs direkt i kokande vatten eller lagas i mikron.
Ärtor är lättlagat, gott, snabblagat och fulla med nyttigheter.
Tillagning
- I KASTRULL: Koka upp en liter vatten i en kastrull.
- Tillsätt ärtorna. De kan tillsättas frysta. Koka upp och sätt åt sidan i 2 minuter.
- Häll av ärtorna och servera dem. Kan även hållas varma i några minuter i kastrullen (utan vatten då).
- I MIKRO: Lägg de djupfrysta ärterna i en skål (ej av metall) och tillsätt 2 msk vatten. Täck över skålen. Tillaga ärtorna i fyra minuter på 700 W eller 2-3 minuter på 850 W.
Serveringsförslag
- Kokta gröna ärtor passar till det mesta. Ett förslag är att kombinera ärtor med andra kokta grönsaker till ett gott tillbehör.
- Receptförslag på vad du kan laga med gröna ärtor hittar du här.
Tips
Köp gärna svenska ärtor.
Uppskattat näringsvärde per portion: 69 kcal