Fiskbiffar eller fiskburgare

Biffar eller burgare med fiskfärs du kan servera med kokt potatis, vitvinssås samt gröna ärtor och sallad. Vidare kan de serveras som vanliga burgare med stekt bröd, dressing, tomatskivor, sallad och rödlöksskivor. Fiskbiffar är också goda till potatismos, spenat och grönsaker.

Fråga efter fiskfärs i fiskdisken eller som här mal fiskbitar i matberedaren. Du kan ta hälften lax och hälften vit fisk. Färsen kan du smaksätta med 1/2 dl frysta provencalska kryddor; hackad ansjovis och gräslök; kapris, rödlök och rödbetor; kaviar; hackad basilika; hackade svart oliver och soltorkad tomat. Fisk som passar till färs är lax, torsk, gädda, plattfiskfileer, hajmal eller alaska pollock.

4 portioner fiskbiffar eller fiskburgare

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 500 gram fisk, ta gärna hälften lax och hälften vit fisk som hajmal, alaska pollock, gädda, torskfile osv
  • 1 ägg
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk maizena eller 2 msk ströbröd
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk finhackad rödlök
  • 2 msk hackad dill
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 4 msk matolja
  • 4 msk smör
  • 2 dl ströbröd, panko (japanskt ströbröd), sesamfrön eller polenta

Tillagning

  1. Förbered valfria tillbehör som potatis och sås som vitvinssås.
  2. FISKBIFFAR: Finhacka lök och dill samt lägg i en skål.
  3. Skala och pressa i vitlök.
  4. Skär fisken i grova tärningar och lägg i en matberedare med mixerkniv. Lägg i ägget, salt och peppar.
  5. Mixa fisken till en jämn färs någon minut.
  6. Tillsätt grädden under tiden du mixar färsen.
  7. Tillsätt ev. maizena eller ströbröd om färsen är för lös att forma till.
  8. Blanda fiskfärsen med dillen och rödlöken.
  9. Häll och sprid ut matolja på en bricka. Olja händerna.
  10. Forma 8 stycken 1 cm höga biffar.
  11. Vänd dem ev. i panering om du önskar - ströbröd, panko, sesamfrön eller polenta
  12. Stek fiskbiffarna några i taget i smör, matolja eller olivolja i 3-4 minuter på varje sida.
  13. Fiskbiffarna är klara att servera med önskade tillbehör.
E-mail
Medel: 4 (9 röster)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer