Dillcrème eller dillsås
Dillcrème eller dillsås med hackad dill, majonnäs, crème fraiche och citron. Lättlagad och god.
Krämigheten kommer från majonnäs som blandas med créme fraiche.
Tillagning
- Skölj och hacka dill.
- Blanda allt till en krämig sås i en skål.
- Smaka av med salt och vitpeppar samt citronsaft.
Serveringsförslag
- Dillsåsen passar till fisk och skaldjur till vardags, fest och buffé. Några förslag är att servera till grillad lax, varmrökt lax, torsk, stekt strömming, laxpaj, paj med varmrökt lax, skaldjurspaj eller räkor.
- Dillkrämen är lätt att dubblera till flera till stor middag eller buffé.
Varianter
- Du kan ta färsk dill eller fryst hackad dill. Garnera gärna med lite färsk dill dock.
- Alternativ är att blanda dillkrämen som du vill med gräddfil, matyoghurt eller smetana.
- Vill du ha en smalare sås med färre kalorier så ta fettfri majonnäs och lätt crème fraiche eller byt ut en del mot gräddfil eller matyoghurt.
- En vegan variant kan du blanda av äggfri majonnäs och Oatly fraiche.
Uppskattat näringsvärde per portion: 451 kcal