Dillcreme eller dillsås

Introduktion och förberedelse för tillagning

Dillcrème eller dillsås är gott till fisk, grillad lax, torsk, stekt strömming, på buffé, laxpaj, skaldjurspaj eller räkor. Lättlagad och god. Du kan ta färsk dill eller fryst hackad dill. Garnera gärna med lite färsk dill dock.

Krämigheten kommer från majonnäs som blandas med créme fraiche. Alternativ är att blanda som du vill med gräddfil, matyoghurt eller smetana.

En vegan variant kan du blanda av äggfri majonnäs och Oatly fraiche.

4 portioner dillcréme

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 1,5 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 0,5 dl hackad dill, färsk eller fryst
  • 1 msk citronsaft
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm vitpeppar
  • 1 msk färsk dill eller dillkvistar till garnering (valfritt)

Tillagning

  1. Skölj och hacka dill.
  2. Blanda allt till en krämig sås i en skål.
  3. Smaka av med salt och vitpeppar samt citronsaft.
E-mail
Medel: 4.4 (15 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-06-25

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.