Srirachamajonnäs

Srirachamajonnäs blandar du av majonnäs och Sriracha chilisås. Snabbt och lätt att laga. Srirachamajo kan man ha i makirullar med svamp, tofu eller lax; som het hamburgerdressing, kall sås till grillat - prova med grillad lax - men också som dressing till sallad, pokébowl med lax eller tofu; som dippsås till räkor och skaldur; till kräftor och mycket annat. 

Istället för köpt majonnäs kan du göra egen majo. Istället för köpt Sriracha kan du koka eller jäsa egen Sriracha. Sriracha är en chilisås med het chili och vitlök. 

Vill du ha en vegan srirachamajosås så blanda med en majonnäs utan ägg. 

4 portioner, ca 2 dl Srirachamajonnäs

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 2 min

Ingredienser

  • 2 dl majonnäs
  • 1-2 msk Sriracha chilisås eller efter smak

Tillagning

  1. Blanda majonnäs och sriracha i en skål. Ta först lite och sedan mer efter smak så den är så star du vill ha den.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock, matskribent och fotograf. Jag har provlagat, skrivit och fotat recepten här sedan 2003. Jag har 25 års erfarenhet av matlagning, medlem i matskribenters förening och är högskoleutbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt en WSET Advanced Certificate utbildning i vin och drycker. Läs mer.

Om du lagar något recept så ta gärna en bild och hashtagga #receptfavoriter. Vore kul att se det du lagat på Instagram och Facebook. Hitta mig på #receptfavoriter

Recept och tips till midsommar

Jordgubbar, matjes, färspotatis och gräddfil är klassiskt till midsommar. Sen kanske lite grill på det. Här är lite tips på klassisker samt passande rätter att fira sommaren med. 

Läs mer

Smaksätt din egen snaps

Sätt smak på din egen snaps. Här hittar du tips, fakta och recept på olika snapsar - från snabba smaksättningar som citronsnaps till de som tar lite längre tid som flädersnaps (ovan) och hemgjord besk med malört. 

Läs mer