Srirachamajonnäs

Introduktion och förberedelse

Srirachamajonnäs blandar du av majonnäs och Sriracha chilisås. Snabbt och lätt att laga.

Sriracha är en chilisås med het chili och vitlök. Märket med tuppen på flaskan tycker jag är bäst.

Passar till

  • Srirachamajo kan man ha i makirullar med svamp, tofu eller lax;
  • Som het hamburgerdressing.
  • Kall sås till grillat - prova med grillad lax.
  • Dressing till sallad eller pokébowl med lax eller tofu.
  • Som dippsås till skaldjur som till kräftor, räkor, havskräftor, krabba med mera.

Köpt eller hemgjord majonnäs

Istället för köpt majonnäs kan du göra egen majo. Istället för köpt Sriracha kan du koka eller jäsa egen Sriracha.

Vegan variant

Vill du ha en vegan srirachamajosås så blanda med en majonnäs utan ägg.

4 portioner, ca 2 dl Srirachamajonnäs

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 2 min

Ingredienser

  • 2 dl majonnäs
  • 1-2 msk Sriracha chilisås eller efter smak

Tillagning

  1. Blanda majonnäs och någon tsk sriracha chilisås i en skål.
  2. Ta först en tsk och sedan mer efter smak så den blir så stark du vill ha den.
E-mail
Medel: 3.8 (11 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 287 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-08-08

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.