Srirachamajonnäs

Srirachamajonnäs blandar du av majonnäs och Sriracha chilisås. Snabbt och lätt att laga. Srirachamajo kan man ha i makirullar med svamp, tofu eller lax; som het hamburgerdressing, kall sås till grillat - prova med grillad lax - men också som dressing till sallad, pokébowl med lax eller tofu; som dippsås till räkor och skaldur; till kräftor och mycket annat. 

Istället för köpt majonnäs kan du göra egen majo. Istället för köpt Sriracha kan du koka eller jäsa egen Sriracha. Sriracha är en chilisås med het chili och vitlök. 

Vill du ha en vegan srirachamajosås så blanda med en majonnäs utan ägg. 

4 portioner, ca 2 dl Srirachamajonnäs

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 2 min

Ingredienser

  • 2 dl majonnäs
  • 1-2 msk Sriracha chilisås eller efter smak

Tillagning

  1. Blanda majonnäs och sriracha i en skål. Ta först lite och sedan mer efter smak så den är så star du vill ha den.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Här kan du läsa hur man lagar en massa olika recept jag gjort. Helt gratis. Jag är utbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan, har en dryckesutbildning, medlem i Gastronomiska akademiens vänner, Chaine, Slowfood, Äkta vara och Sveriges Matskribenters Förening.

Mest googlade maten 2017

Chokladbollar, picklad rödlök och Janssons Frestelse samt svamp som trattisar och Karl-Johan var några av de mest poppis sökningarna i matsvängen. 

Läs mer

Laga smarrigaste Stroganoffen

Korv Stroganoff med falukorv är mångas favorit. För dig som tröttnat på falukorven finns det fler varianter av Stroganoff - med biff, hetare korv, vegetarisk samt med mer grönsaker.

Läs mer

Bästa recepten på spagetti

Spagetti kan liknas vid matvärldens jeans - det passar bra till allt. Vardag som fest. Ett av våra mest älskade recept är spagetti med köttfärssås. Här kommer några goda och enkla tips på fler pastasåser.

Läs mer

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer