Srirachamajonnäs

Introduktion och förberedelse för tillagning

Srirachamajonnäs blandar du av majonnäs och Sriracha chilisås. Snabbt och lätt att laga.

Sriracha är en chilisås med het chili och vitlök.

Passar till

Srirachamajo kan man ha i makirullar med svamp, tofu eller lax; som het hamburgerdressing, kall sås till grillat - prova med grillad lax - men också som dressing till sallad, pokébowl med lax eller tofu; som dippsås till räkor och skaldur; till kräftor och mycket annat.

Köpt eller hemgjort

Istället för köpt majonnäs kan du göra egen majo. Istället för köpt Sriracha kan du koka eller jäsa egen Sriracha.

Vegan

Vill du ha en vegan srirachamajosås så blanda med en majonnäs utan ägg.

4 portioner, ca 2 dl Srirachamajonnäs

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 2 min

Ingredienser

  • 2 dl majonnäs
  • 1-2 msk Sriracha chilisås eller efter smak

Tillagning

  1. Blanda majonnäs och sriracha i en skål. Ta först lite och sedan mer efter smak så den är så star du vill ha den.
E-mail
Medel: 4 (5 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 287 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-02

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.