Srirachamajonnäs

Srirachamajonnäs blandar du av majonnäs och Sriracha chilisås. Snabbt och lätt att laga.

Sriracha är en chilisås med het chili och vitlök. Märket med tuppen på flaskan tycker jag är bäst.

4 portioner, ca 2 dl Srirachamajonnäs

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 2 min

Ingredienser

  • 2 dl majonnäs
  • 1-2 msk Sriracha chilisås eller efter smak

Tillagning

  1. Blanda majonnäs och någon tsk sriracha chilisås i en skål.
  2. Ta först en tsk och sedan mer efter smak så den blir så stark du vill ha den.

Serveringsförslag

  • Srirachamajo kan man ha i makirullar med svamp, tofu eller lax;
  • Som het hamburgerdressing.
  • Kall sås till grillat - prova med grillad lax.
  • Dressing till sallad eller pokébowl med lax eller tofu.
  • Som dippsås till skaldjur som till skaldjurs som kräftor, räkor, havskräftor, krabba med mera.
  • Passar även som dippsås till nuggets, pommes frites, klyftpotatis, chips, grönsaker, nachos, kycklingvingar med mera.

Köpt eller hemgjord majonnäs

Istället för köpt majonnäs kan du göra egen majo. Istället för köpt Sriracha kan du koka eller jäsa egen Sriracha.

Vegan variant

Vegan srirachamajosås kan du göra med vegan majonnäs eller köpt äggfri majonnäs.

E-mail
Medel: 3.6 (29 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 287 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-09-05