Srirachamajonnäs

Srirachamajonnäs blandar du av majonnäs och Sriracha chilisås.

Snabbt och lätt att laga. Srirachamajo kan man ha i makirullar med svamp, tofu eller lax; som het hamburgerdressing, kall sås till grillat - prova med grillad lax - men också som dressing till sallad, pokébowl med lax eller tofu; som dippsås till räkor och skaldur; till kräftor och mycket annat.

Istället för köpt majonnäs kan du göra egen majo. Istället för köpt Sriracha kan du koka eller jäsa egen Sriracha. Sriracha är en chilisås med het chili och vitlök.

Vill du ha en vegan srirachamajosås så blanda med en majonnäs utan ägg.

4 portioner, ca 2 dl Srirachamajonnäs

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 2 min

Ingredienser

  • 2 dl majonnäs
  • 1-2 msk Sriracha chilisås eller efter smak

Tillagning

  1. Blanda majonnäs och sriracha i en skål. Ta först lite och sedan mer efter smak så den är så star du vill ha den.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-16

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock, matskribent och fotograf. Jag har provlagat, skrivit och fotat recepten här sedan 2003. Jag har 25 års erfarenhet av matlagning, medlem i matskribenters förening och är högskoleutbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt en WSET Advanced Certificate i vin och drycker. Läs mer.

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör.

Läs mer

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kycklingfilé, kyckling i ugnen eller helstekt kyckling; kyckling på spett, i grytor, pajer och soppor.

Läs mer