Srirachamajonnäs

Srirachamajonnäs blandar du av majonnäs och Sriracha chilisås. Snabbt och lätt att laga.

Sriracha är en chilisås med het chili och vitlök.

Passar till

Srirachamajo kan man ha i makirullar med svamp, tofu eller lax; som het hamburgerdressing, kall sås till grillat - prova med grillad lax - men också som dressing till sallad, pokébowl med lax eller tofu; som dippsås till räkor och skaldur; till kräftor och mycket annat.

Köpt eller hemgjort

Istället för köpt majonnäs kan du göra egen majo. Istället för köpt Sriracha kan du koka eller jäsa egen Sriracha.

Vegan

Vill du ha en vegan srirachamajosås så blanda med en majonnäs utan ägg.

4 portioner, ca 2 dl Srirachamajonnäs

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 2 min

Ingredienser

  • 2 dl majonnäs
  • 1-2 msk Sriracha chilisås eller efter smak

Tillagning

  1. Blanda majonnäs och sriracha i en skål. Ta först lite och sedan mer efter smak så den är så star du vill ha den.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-11-18

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. Jag är utbildad till kock i Marinen samt kulinarisk kock och måltidskreatör från Restauranghögskolan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig.

Julgodis i klassiska och nya varianter

Julgodis för maximal julstämning. Här hittar du recept på julgodis som ischoklad, knäck, rischoklad, mandelbräck, jultryffel och mozartkulor; julstubbe, chokladdoppade marshmallows, chokladbräck och mintkyssar.

Läs mer

Pepparkladdkaka

En riktigt lyckad smak-kombo av kladdkaka med choklad och pepparkakskryddor. Gott med en klick grädde eller kula glass till fika, advent, lucia, julbord eller dessert.

Läs mer

Recept

Pepparbiscottis

En variant på pepparkakor med lite Italiensk inspiration från mandelskorpor kryddade med pepparkakskryddor.

Läs mer

Recept

Smaksätt din egen snaps

Sätt smak på din egen snaps. Här hittar du tips, fakta och recept på olika snapsar - från snabba smaksättningar som citronsnaps till de som tar lite längre tid som flädersnaps (ovan) och hemgjord besk med malört.

Läs mer