Fiskburgare

Fiskburgare av fiskfärs med stekt bröd, dressing, majonnäs, tomat, sallad och rödlök. Gott med klyftpotatis till.
Obs fiskfärsen är för lös för att man ska kunna grilla dessa fiskburgare så bäst är att steka dem i stekpanna.
Ta gärna hälften lax och hälften vit fisk som hajmal, Alaska pollock, gädda eller torskfilé.
Istället för hamburgerbröd kan du ta två skivor surdegsbröd, lantbröd eller annat bröd per portion.

4 portioner fiskburgare

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 500 gram fiskfilé
  • 1 ägg
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk maizena
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk finhackad rödlök
  • 2 msk hackad dill
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 0,5 dl matolja
  • 4 msk smör, matolja eller olivolja till stekning
  • TILLBEHÖR: 4 hamburgerbröd eller valfritt bröd
  • 8 msk majonnäs
  • 2 tomater
  • 1 rödlök
  • 40 gram blandad sallad

Tillagning

  1. Förbered valfria tillbehör som klyftpotatis, skiva tomat, skala och stimla rödlök samt skölj sallad.
  2. FISKBURBARE: Finhacka lök och dill samt lägg i en skål.
  3. Skala och pressa i vitlök.
  4. Skär fisken i grova tärningar och lägg i en matberedare med mixerkniv. Lägg i ägget, salt och peppar.
  5. Mixa fisken till en jämn färs någon minut.
  6. Tillsätt grädden under tiden du mixar färsen.
  7. Tillsätt ev. maizena eller ströbröd om färsen är för lös att forma till.
  8. Blanda fiskfärsen med dillen och rödlöken.
  9. Häll och sprid ut matolja på en bricka. Olja händerna.
  10. Forma 4 stycken 1 cm höga burgare
  11. Stek fiskburgarna två i taget i smör, matolja eller olivolja i 3-4 minuter på varje sida.
  12. Gnid in bröd eller hamburgerbröd i lite olivolja och stek dem i en panna så de får färg. Lägg upp dem på tallrik och bred 2 msk majonnäs på understa brödet, lägg på lite sallad.
  13. Lägg fiskburgarna på salladen och sedan skivad tomat, strimlad rödlök och toppa med ett till bröd.
E-mail
Medel: 4.8 (8 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har ett Advanced Certificate i drycker. Jag är medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine Pro, Slowfood och Sveriges Matskribenters Förening. 

Svart Fredag i köket

Fynda köksgrejer på Black Friday rean 2017. Var är det rea, på vad och vad ska man tänka på? Mitt tips är att titta efter lite dyrare köksgrejer som du kanske tänkt köpa ett tag eller julklappar. På Black fredag reas numer det mesta - allt från knivar till köksmaskiner. Och kanske dags att slå till på en Sous Vide cirkulator för dig som längtat efter det. 

Läs mer

Saftig babka med kanel- och valnötsfyllning

Här är det enkla receptet. 

Läs mer

Sponsrat

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer