Gurkmajonnäs
Gurkmajonnäs - eller gurkmajo - är gott som kall sås till korv, hamburgare, grillat, tunnbrödrulle; fisk som grillad fisk, varmrökt lax, böckling eller makrill.
Tillagning
- Blanda allt i en skål och smaka av gurkmajonnäsen med salt och peppar.
- Förvaras kallt.
Varianter
- Du kan blanda med köpt majonnäs med Bostongurka vilket är enklast.
- Eller gör egen majonnäs och Bostongurka - man kan också finhacka inlagd gurka eller saltgurka.
- Annat gott i gurkmajonnäs är finhackad lök och kapris samt andra hackade picklade grönsaker. Andra smakvarianter är med chili, curry, ajvar (paprikaröra) eller pressad vitlök.
- Här har jag lättat upp majonnäsen med matyoghurt men kan kan ta enbart majonnäs. Andra varianter är med crème fraiche eller gräddfil.
- Vegan gurkmajonnäs kan du göra med vegan majonnäs eller köpt äggfri majonnäs samt plantbaserad matyoghurt.
Uppskattat näringsvärde per portion: 133 kcal