Gurkmajonnäs

Introduktion och förberedelse

Gurkmajonnäs - eller gurkmajo - är gott som kall sås till korv, hamburgare, grillat, tunnbrödrulle; fisk som grillad fisk, varmrökt lax, böckling eller makrill.

Varianter

  • Du kan blanda med köpt majonnäs med Bostongurka vilket är enklast; eller gör egen majonnäs och Bostongurka; man kan också finhacka inlagd gurka eller saltgurka.
  • Annat gott i gurkmajonnäs är finhackad lök och kapris samt andra hackade picklade grönsaker. Andra smakvarianter är med chili, curry, ajvar (paprikaröra) eller pressad vitlök.
  • Här har jag lättat upp majonnäsen med matyoghurt men kan kan ta enbart majonnäs. Andra varianter är med crème fraiche eller gräddfil.

2 dl gurkmajonnäs

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 4 min

Ingredienser

  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 dl matyoghurt
  • 0,5 dl hackad gurka ex. Bostongurka
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Blanda allt i en skål och smaka av gurkmajonnäsen med salt och peppar.
  2. Förvaras kallt.
E-mail
Medel: 4 (11 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 133 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-02

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Följ på Youtube, Facebook och sociala medier

Prenumerera på min Youtube-kanal och kolla in mina receptfilmer. Följ på Facebook, Instagram och Pinterest för säsongstips och nya recept.

Läs mer

Gör din egen mozzarella

Gör din egen mozzarellaost från grunden. Det är lättare än man tror och den blir mycket god.

Läs mer

Recept