Gurkmajonnäs

Introduktion och förberedelse

Gurkmajonnäs - eller gurkmajo - är gott som kall sås till korv, hamburgare, grillat, tunnbrödrulle; fisk som grillad fisk, varmrökt lax, böckling eller makrill.

Varianter

  • Du kan blanda med köpt majonnäs med Bostongurka vilket är enklast; eller gör egen majonnäs och Bostongurka; man kan också finhacka inlagd gurka eller saltgurka.
  • Annat gott i gurkmajonnäs är finhackad lök och kapris samt andra hackade picklade grönsaker. Andra smakvarianter är med chili, curry, ajvar (paprikaröra) eller pressad vitlök.
  • Här har jag lättat upp majonnäsen med matyoghurt men kan kan ta enbart majonnäs. Andra varianter är med crème fraiche eller gräddfil.

2 dl gurkmajonnäs

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 4 min

Ingredienser

  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 dl matyoghurt
  • 0,5 dl hackad gurka ex. Bostongurka
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Blanda allt i en skål och smaka av gurkmajonnäsen med salt och peppar.
  2. Förvaras kallt.
E-mail
Medel: 4 (11 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 133 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-02

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.