Gurkmajonnäs

Gurkmajonnäs är gott som kall sås till korv, hamburgare, grillat, tunnbrödrulle; fisk som grillad fisk, varmrökt lax, böckling eller makrill.

Varianter

  • Du kan blanda med köpt majonnäs med Bostongurka vilket är enklast; eller gör egen majonnäs och Bostongurka; man kan också finhacka inlagd gurka eller saltgurka.
  • Annat gott i gurkmajonnäs är finhackad lök och kapris samt andra hackade picklade grönsaker. Andra smakvarianter är med chili, curry, ajvar (paprikaröra) eller pressad vitlök.
  • Här har jag lättat upp majonnäsen med matyoghurt men kan kan ta enbart majonnäs. Andra varianter är med crème fraiche eller gräddfil.

2 dl gurkmajonnäs

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 4 min

Ingredienser

  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 dl matyoghurt
  • 0,5 dl hackad gurka ex. Bostongurka
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Blanda allt i en skål och smaka av gurkmajonnäsen med salt och peppar.
  2. Förvaras kallt.
E-mail
Medel: 4.5 (6 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-10-24

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Napoleonbakelsens dag 17 november

Oklart varför denna dag finns men en så god bakelse tackar inte jag nej till. Frasiga lager med smördeg, grädde smaksatt med äppelmos och så fin rosa hallonglasyr på toppen - MUMSA!

Läs mer

Recept

Mexikansk streetfood

Mexikansk gatumat gillar jag skarpt - gott, nyttigt och så starkt man vill ha det. Tacomys och Texmex-buffé har sin charm - när du vill prova lite mer Mexikansk mat och laga från grunden med långstekt kött, salsor, guacamole, tostadas, chilisåser och annat gott så hittar du recept och tips här.

Läs mer