Picklad rödlök

Introduktion och förberedelse

Inlagd rödlök i ättikslag och senapsfrön är gott som tillbehör till det mesta ex. pulled pork, hamburgare, korv med bröd, buffé, grillfest, mackor med mera.

Enkelt, billigt, gott och hållbart. Blir bara godare i kylen.

Snabba upp inläggningen

Har du bråttom och vill servera rödlöken direkt kan du lägga löken i en skål och hälla över lite lag. Arbeta sedan in lagen med handen i några minuter tills löken är mjuk. Lägg över löken i burk och slå över resten av lagen - löken kan nu serveras direkt men blir såklart godast av att stå till sig i kylen några timmar eller längre.

Om löken är täckt av lag, hälld i rena burkar och oöppnad så håller den flera veckor om inte längre i kylen - godare och godare blir den.

0,5 liter burk picklad rödlök

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 10 tim
  • Klart på: 10 tim 20 min

Ingredienser

  • 3 rödlökar
  • Ättikslag: 1 dl socker
  • 1,25 dl ättiksprit (12%)
  • 1 tsk salt
  • 1 msk senapsfrön

Tillagning

  1. Mät upp socker, ättika, salt och senapsfrön i en kastrull och koka upp samt rör så att sockret löser sig. Låt svalna.
  2. Skala och strimla rödlöken.
  3. Lägg löken i en glasburk och häll över lagen. Sätt på lock och låt stå minst över natten i kylen.
E-mail
Medel: 4.8 (8 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 58 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-02

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Följ på Youtube, Facebook och sociala medier

Prenumerera på min Youtube-kanal och kolla in mina receptfilmer. Följ på Facebook, Instagram och Pinterest för säsongstips och nya recept.

Läs mer

Gör din egen mozzarella

Gör din egen mozzarellaost från grunden. Det är lättare än man tror och den blir mycket god.

Läs mer

Recept