Picklad rödlök
Introduktion och förberedelse
Inlagd rödlök i ättikslag smaksatt med senapsfrön blir ett mycket gott sötsurt tillbehör.
Enkelt, billigt, gott och hållbart. Blir bara godare i kylen.
Serveringsförslag
Gott som tillbehör till det mesta som ex. pulled pork, sallader, hamburgare, korv med bröd, buffé, grillfest, sandwich, mackor med mera.
Snabbvariant
Har du bråttom kan du ta en rödlök och strimla den. Tillsätt 1/2 tsk salt och massera in saltet i löken så den tappar vätska. Tillsätt 0,5 dl ättiksprit 12% och 1/2 dl socker och blanda tills sockret löst sig. Kan användas direkt eller så låter du den stå lite i kylen medan du lagar annat.
Hållbarhet
Om löken är täckt av lag, hälld i rena burkar och oöppnad så håller den flera veckor om inte längre i kylen - godare och godare blir den.
Varianter
- Senapsfrön är valfritt att ha i.
- Du kan även pickla annan lök som knipplök eller gul lök.
- Istället för ättika kan du pickla rödlök med vinäger eller limejuice för mexikansk variant.
Tillagning
- Mät upp socker, ättika, salt och senapsfrön i en kastrull och koka upp samt rör så att sockret löser sig. Låt svalna.
- Skala och strimla rödlöken.
- Lägg löken i en glasburk och häll över lagen. Sätt på lock och låt stå minst över natten i kylen.
Uppskattat näringsvärde per portion: 58 kcal