Picklad rödlök

Introduktion och förberedelse

Inlagd rödlök i ättikslag och senapsfrön är gott som tillbehör till det mesta ex. pulled pork, hamburgare, korv med bröd, buffé, grillfest, mackor med mera.

Enkelt, billigt, gott och hållbart. Blir bara godare i kylen.

Snabba upp inläggningen

Har du bråttom och vill servera rödlöken direkt kan du lägga löken i en skål och hälla över lite lag. Arbeta sedan in lagen med handen i några minuter tills löken är mjuk. Lägg över löken i burk och slå över resten av lagen - löken kan nu serveras direkt men blir såklart godast av att stå till sig i kylen några timmar eller längre.

Om löken är täckt av lag, hälld i rena burkar och oöppnad så håller den flera veckor om inte längre i kylen - godare och godare blir den.

0,5 liter burk picklad rödlök

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 10 tim
  • Klart på: 10 tim 20 min

Ingredienser

  • 3 rödlökar
  • Ättikslag: 1 dl socker
  • 1,25 dl ättiksprit (12%)
  • 1 tsk salt
  • 1 msk senapsfrön

Tillagning

  1. Mät upp socker, ättika, salt och senapsfrön i en kastrull och koka upp samt rör så att sockret löser sig. Låt svalna.
  2. Skala och strimla rödlöken.
  3. Lägg löken i en glasburk och häll över lagen. Sätt på lock och låt stå minst över natten i kylen.
E-mail
Medel: 4.8 (8 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 58 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-02

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.