Picklad rödlök
Introduktion och förberedelse
Inlagd rödlök i ättikslag och senapsfrön är gott som tillbehör till det mesta ex. pulled pork, hamburgare, korv med bröd, buffé, grillfest, mackor med mera.
Enkelt, billigt, gott och hållbart. Blir bara godare i kylen.
Snabba upp inläggningen
Har du bråttom och vill servera rödlöken direkt kan du lägga löken i en skål och hälla över lite lag. Arbeta sedan in lagen med handen i några minuter tills löken är mjuk. Lägg över löken i burk och slå över resten av lagen - löken kan nu serveras direkt men blir såklart godast av att stå till sig i kylen några timmar eller längre.
Om löken är täckt av lag, hälld i rena burkar och oöppnad så håller den flera veckor om inte längre i kylen - godare och godare blir den.
Tillagning
- Mät upp socker, ättika, salt och senapsfrön i en kastrull och koka upp samt rör så att sockret löser sig. Låt svalna.
- Skala och strimla rödlöken.
- Lägg löken i en glasburk och häll över lagen. Sätt på lock och låt stå minst över natten i kylen.
Uppskattat näringsvärde per portion: 58 kcal