Picklad rödlök

Introduktion och förberedelse

Inlagd rödlök i ättikslag smaksatt med senapsfrön blir ett mycket gott sötsurt tillbehör.

Enkelt, billigt, gott och hållbart. Blir bara godare i kylen.

Serveringsförslag

Gott som tillbehör till det mesta som ex. pulled pork, sallader, hamburgare, korv med bröd, buffé, grillfest, sandwich, mackor med mera.

Snabbvariant

Har du bråttom och vill servera rödlöken direkt kan du lägga löken i en skål och hälla över lite lag. Arbeta sedan in lagen med handen i några minuter tills löken är mjuk. Lägg över löken i burk och slå över resten av lagen - löken kan nu serveras direkt men blir såklart godast av att stå till sig i kylen några timmar eller längre.

Hållbarhet

Om löken är täckt av lag, hälld i rena burkar och oöppnad så håller den flera veckor om inte längre i kylen - godare och godare blir den.

0,5 liter burk picklad rödlök

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 10 tim
  • Klart på: 10 tim 20 min

Ingredienser

  • 3 rödlökar
  • Ättikslag: 1 dl socker
  • 1,25 dl ättiksprit (12%)
  • 1 tsk salt
  • 1 msk senapsfrön

Tillagning

  1. Mät upp socker, ättika, salt och senapsfrön i en kastrull och koka upp samt rör så att sockret löser sig. Låt svalna.
  2. Skala och strimla rödlöken.
  3. Lägg löken i en glasburk och häll över lagen. Sätt på lock och låt stå minst över natten i kylen.
E-mail
Medel: 4.7 (13 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 58 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-11-03

Tillbehör och liknande recept: