Entrecote

Recept med entrecote på olika vis som grillad och helstekt entrecote. Entrecote är mycket god att grilla då den har mycket fett som gör att det möra köttet håller sig saftigt samt smakar gott. Kan serveras blodig eller som du önskar.

Entrecote är rött vid 58 grader, medium vid 62 grader och välstekt vid 65 grader.

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock, matskribent och fotograf. Jag har provlagat, skrivit och fotat recepten här sedan 2003. Jag har 25 års erfarenhet av matlagning, medlem i matskribenters förening och är högskoleutbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt en WSET Advanced Certificate utbildning i vin och drycker. Läs mer.

Om du lagar något recept så ta gärna en bild och hashtagga #receptfavoriter. Vore kul att se det du lagat på Instagram och Facebook. Hitta mig på #receptfavoriter

Pages