Grillad kalventrecote med pepparrotssås
Grillad kalventrecote med pepparrotssås, rostad klyftpotatis, kokt morot, ruccola och tärnad tomat.
Räkna 4 bitar kalventrecote à ca 130-150 gram eller annat valfritt grillkött som vanlig entrecote, ryggbiff, fläskfilé, fläskkarré, kycklingfilé eller halloumiost.
Du kan också steka köttet i en grillpanna istället för på utegrillen.
Tillagning
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skölj och putsa potatisen. Skär den i klyftor och skölj dem i durkslag. Skaka torra.
- Lägg i en ugnsform eller ugnsplåt och blanda med olja, salt och peppar. Ställ så många klyftor du kan med skalet nedåt och med lite mellanrum mellan varandra.
- Rosta potatisen i ca 25 minuter i mitten av ugnen tills de fått fin färg och är mjuka.
- Blanda köttet med soja, olivolja, salt och peppar i en skål.
- Tänd grillen om du vill grilla köttet. Du kan också steka det i en grillpanna.
- Pepparrotssås: Skala pepparroten med en potatisskalare. Riv den fint så att du har ca 3-4 msk finriven pepparrot.
- Lägg pepparroten i en skål.Blanda i matyoghurt, socker samt olivolja.
- Skölj och hacka persilja och tillsätt den.
- Blanda allt och smaka ev. av med lite salt och svartpeppar.
- Skölj och putsa morötter. Skala dem ev. om skalet är fult.
- Koka dem mjuka i ca 15 minuter. Låt stå. Dela dem på mitten.
- Skölj och tärna tomater och lägg i en skål.
- Skölj salladen och lägg på i en skål.
- Grilla eller stek köttet ca 3-4 minuter på varje sida.
- Servera köttet med pepparrotssåsen, klyftpotatis, morötter, tärnad tomat och salladsblad.
Vintips
Som vin passar ett lätt rött vin som Pinot Noir, Bourgogne, Rosé eller lageröl.
Uppskattat näringsvärde per portion: 462 kcal