Grillad kalventrecote med pepparrotssås

Grillad kalventrecote med pepparrotssås, rostad klyftpotatis, kokt morot, ruccola och tärnad tomat.
Räkna 4 bitar kalventrecote à ca 130-150 gram eller annat valfritt grillkött som vanlig entrecote, ryggbiff, fläskfilé, fläskkarré, kycklingfilé eller halloumiost.
Du kan också steka köttet i en grillpanna istället för på utegrillen.

4 portioner grillad kalventrecote

  • Förberedelse: 25 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 600 gram kalventrecote
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Klyftpotatis: 800 gram fast potatis ex delikatesspotatis
  • 3 msk rapsolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Pepparrotssås: 4 dl matyoghurt, turkisk eller grekisk
  • 3 msk finriven pepparrot
  • 0,5 dl hackad persilja
  • 1 tsk socker
  • 2 msk olivolja
  • Tillbehör: 200 gram morötter eller knippmorötter
  • 65 gram ruccola eller babyspenat
  • 2 tomater

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skölj och putsa potatisen. Skär den i klyftor och skölj dem i durkslag. Skaka torra.
  3. Lägg i en ugnsform eller ugnsplåt och blanda med olja, salt och peppar. Ställ så många klyftor du kan med skalet nedåt och med lite mellanrum mellan varandra.
  4. Rosta potatisen i ca 25 minuter i mitten av ugnen tills de fått fin färg och är mjuka.
  5. Blanda köttet med soja, olivolja, salt och peppar i en skål.
  6. Tänd grillen om du vill grilla köttet. Du kan också steka det i en grillpanna.
  7. Pepparrotssås: Skala pepparroten med en potatisskalare. Riv den fint så att du har ca 3-4 msk finriven pepparrot.
  8. Lägg pepparroten i en skål.Blanda i matyoghurt, socker samt olivolja.
  9. Skölj och hacka persilja och tillsätt den.
  10. Blanda allt och smaka ev. av med lite salt och svartpeppar.
  11. Skölj och putsa morötter. Skala dem ev. om skalet är fult.
  12. Koka dem mjuka i ca 15 minuter. Låt stå. Dela dem på mitten.
  13. Skölj och tärna tomater och lägg i en skål.
  14. Skölj salladen och lägg på i en skål.
  15. Grilla eller stek köttet ca 3-4 minuter på varje sida.
  16. Servera köttet med pepparrotssåsen, klyftpotatis, morötter, tärnad tomat och salladsblad.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har ett Advanced Certificate i drycker. Jag är medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine Pro, Slowfood och Sveriges Matskribenters Förening. 

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Saftig babka med kanel- och valnötsfyllning

Här är det enkla receptet. 

Läs mer

Sponsrat