Grillad entrecote med potatissallad
Grillad eller stekt entrecote i grillpanna serverad med en potatissallad med rädisor, morötter och sparris i creme fraiche och majonnäs samt smaksatt med senap.
En variant på potatissallad med mer grönsaker och smaker. En grönsallad eller tomatsallad passar också att servera till.
Tillagning
- Potatissallad: Skala ev. potatis med fult skal eller skrubba och skölj rent den. Har potatisen fint skal kan du koka den med skal.
- Koka potatisen mjuk i ca 25 minuter. Häll av och låt sedan potatisen svalna.
- Tänd under tiden grillen.
- Skrubba eller skala under tiden morötter. Slanta dem i sneda skivor. Koka dem mjuka i fem minuter i lite vatten. Häll av och låt svalna.
- Skölj och skär sparrisen i ca 3 cm bitar. Koka den mjuk i ca 4 minuter i saltat vatten. Häll av och låt svalna.
- Skölj, rensa och skär rädisor i skivor.
- Tärna den kokta potatisen.
- Blanda ihop potatis, rädisor, morötter och sparris med creme fraiche, majonnäs samt senap, salt och peppar.
- Grillad entrecote: vänd köttet i olivolja, salt och peppar.
- Grilla eller stek i grillpanna ca 3 minuter på varje sida.
- Låt gärna köttet vila någon minut på en tallrik.
- Servera entrecoten med potatissalladen.
Varianter
- Du kan ta andra primörer eller grönsaker i salladen också ex. strimlad salladslök, purjolök, tärnad äpple, grillad paprika, grillad skivad zucchini eller halverade cocktailtomater.
- Hackad persilja eller basilika är också gott i.
- Riven färsk pepparrot kan man också strö över vid servering.
Vintips
Till entrecoten och potatissalladen passar ett lätt rött vin som Pinot Noir från Bourgogne, USA eller Nya Zeeland eller ett rosévin bra.
Uppskattat näringsvärde per portion: 462 kcal