Pastasås med skinka eller kassler

Snabb pasta med krämig sås med creme fraiche, rökt skinka eller kassler. Här med lite extra grönsaker och vitlök.

4 portioner pastasås med skinka eller kassler

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 12 min
  • Klart på: 17 min

Ingredienser

  • 400 gram pasta som spagetti
  • 200 gram rökt skinka eller kassler
  • 1 rödlök eller gul lök
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl kokbar crème fraiche
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl riven ost
  • 1 krm svartpeppar
  • Tillbehör: 1 huvud broccoli (låt koka med pastan 4 minuter)
  • 1 riven morot
  • 1 pkt cocktailtomater
  • 1 dl riven ost som parmesan eller grana padano

Tillagning

  1. Börja koka upp vatten till pastan.
  2. Vill du ha i broccoli i din pasta så delar du den i buketter. Om du vill kan du hacka med stammen också. minuterna.
  3. Pastasåsen: skala och hacka lök.
  4. Skär skinka eller kassler i tärningar.
  5. Koka pastan enligt paketet. Koka med broccolin de sista fyra minuterna.
  6. Fräs lök och skinka eller kassler i olivolja några minuter.
  7. Tillsätt pressad vitlök samt cayennepeppar om du gillar det.
  8. Tillsätt crème fraiche och mjölk. Koka upp pastasåsen.
  9. Häll av pastan och blanda ihop allt i kastrullen.
  10. Smaka av pastasåsen med salt och svartpeppar.
  11. Du kan också ha på finriven morot samt ost på slutet. Halverade cocktailtomater är gott till också.
E-mail
Medel: 4.4 (7 röster)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer