Pastasås med skinka eller kassler
Snabb pasta med krämig sås med creme fraiche, rökt skinka eller kassler.
Här med lite extra grönsaker som broccoli, morot, cocktailtomater, rödlök och vitlök.
Tillagning
- Börja koka upp vatten till pastan.
- Vill du ha i broccoli i din pasta så delar du den i buketter. Om du vill kan du hacka med stammen också. minuterna.
- Pastasåsen: skala och hacka lök.
- Skär skinka eller kassler i tärningar.
- Koka pastan enligt paketet. Koka med broccolin de sista fyra minuterna.
- Fräs lök och skinka eller kassler i olivolja några minuter.
- Tillsätt pressad vitlök samt cayennepeppar om du gillar det.
- Tillsätt crème fraiche och mjölk. Koka upp pastasåsen.
- Häll av pastan och blanda ihop allt i kastrullen.
- Smaka av pastasåsen med salt och svartpeppar.
- Du kan också ha på finriven morot samt ost på slutet. Halverade cocktailtomater är gott till också.
Uppskattat näringsvärde per portion: 503 kcal