Pastasås med skinka eller kassler

Snabb pasta med krämig sås med creme fraiche, rökt skinka eller kassler. Här med lite extra grönsaker och vitlök.

4 portioner pastasås med skinka eller kassler

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 12 min
  • Klart på: 17 min

Ingredienser

  • 400 gram pasta som spagetti
  • 200 gram rökt skinka eller kassler
  • 1 rödlök eller gul lök
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl kokbar crème fraiche
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl riven ost
  • 1 krm svartpeppar
  • Tillbehör: 1 huvud broccoli (låt koka med pastan 4 minuter)
  • 1 riven morot
  • 1 pkt cocktailtomater
  • 1 dl riven ost som parmesan eller grana padano

Tillagning

  1. Börja koka upp vatten till pastan.
  2. Vill du ha i broccoli i din pasta så delar du den i buketter. Om du vill kan du hacka med stammen också. minuterna.
  3. Pastasåsen: skala och hacka lök.
  4. Skär skinka eller kassler i tärningar.
  5. Koka pastan enligt paketet. Koka med broccolin de sista fyra minuterna.
  6. Fräs lök och skinka eller kassler i olivolja några minuter.
  7. Tillsätt pressad vitlök samt cayennepeppar om du gillar det.
  8. Tillsätt crème fraiche och mjölk. Koka upp pastasåsen.
  9. Häll av pastan och blanda ihop allt i kastrullen.
  10. Smaka av pastasåsen med salt och svartpeppar.
  11. Du kan också ha på finriven morot samt ost på slutet. Halverade cocktailtomater är gott till också.
E-mail
Medel: 4.4 (9 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Avokadofrossa!

Avokado till förrätt, varmrätt och efterrätt – här är en meny för vegos och en för veganer!

Detta material är sponsrat av ICA

Läs mer

Sponsrat

Svamprecept från kocken

Vet du inte vad du ska göra med svampskörden eller är du bara sådär grymt sugen på en kantarellmacka? Här hittar du en massa tips på hur du fixar svampen i köket från Receptfavoriters kock Henrik Mattsson. 

Läs mer

Följ Receptfavoriter på sociala medier

Kolla in Receptfavoriters Facebook, Youtube-kanal, Instagram och Pinterest.

Längst ner på varje sida samt inne på varje recept hittar du länkarna till Receptfavoriter på sociala medier.

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer