Senap med honung och senapspulver

Introduktion och förberedelse

Senap med honung och senapspulver samt creme fraiche blir en god senap som passar som vanlig senap eller till julbordet.

Senapen är stark i början men tappar sedan i styrka efterhand. Håller sig i kylen flera veckor.

ca 3 dl senap med honung och senapspulver

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 100 g senapspulver (1 burk)
  • 1 dl florsocker
  • 2 dl crème fraiche (kokbar)
  • 3 msk honung
  • salt

Tillagning

  1. Blanda senapspulver, socker och crème fraiche i en kastrull.
  2. Koka under omrörning någon minut tills senapen är helt slät.
  3. Tag från värmen och smaksätt med honung och någon nypa salt.
  4. Häll senapen på en glasburk med lock.
  5. Låt helst stå svalt några dagar innan servering.
E-mail
Medel: 4 (1 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 35 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-02