Senap med honung och senapspulver

Senap med honung och senapspulver samt creme fraiche blir en god senap som passar som vanlig senap eller till julbordet.

Senapen är stark i början men tappar sedan i styrka efterhand. Håller sig i kylen flera veckor.

ca 3 dl senap med honung och senapspulver

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 100 g senapspulver (1 burk)
  • 1 dl florsocker
  • 2 dl crème fraiche (kokbar)
  • 3 msk honung
  • salt

Tillagning

  1. Blanda senapspulver, socker och crème fraiche i en kastrull.
  2. Koka under omrörning någon minut tills senapen är helt slät.
  3. Tag från värmen och smaksätt med honung och någon nypa salt.
  4. Häll senapen på en glasburk med lock.
  5. Låt helst stå svalt några dagar innan servering.
E-mail
Medel: 4 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-10

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. Jag är utbildad till kock i Marinen samt kulinarisk kock och måltidskreatör från Restauranghögskolan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig.

Julgodis i klassiska och nya varianter

Julgodis för maximal julstämning. Här hittar du recept på julgodis som ischoklad, knäck, rischoklad, mandelbräck, jultryffel och mozartkulor; julstubbe, chokladdoppade marshmallows, chokladbräck och mintkyssar.

Läs mer

Pepparkladdkaka

En riktigt lyckad smak-kombo av kladdkaka med choklad och pepparkakskryddor. Gott med en klick grädde eller kula glass till fika, advent, lucia, julbord eller dessert.

Läs mer

Recept

Pepparbiscottis

En variant på pepparkakor med lite Italiensk inspiration från mandelskorpor kryddade med pepparkakskryddor.

Läs mer

Recept

Smaksätt din egen snaps

Sätt smak på din egen snaps. Här hittar du tips, fakta och recept på olika snapsar - från snabba smaksättningar som citronsnaps till de som tar lite längre tid som flädersnaps (ovan) och hemgjord besk med malört.

Läs mer