Senap med honung och senapspulver

Introduktion och förberedelse

Senap med honung och senapspulver samt creme fraiche blir en god senap som passar som vanlig senap eller till julbordet.

Senapen är stark i början men tappar sedan i styrka efterhand. Håller sig i kylen flera veckor.

ca 3 dl senap med honung och senapspulver

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 100 g senapspulver (1 burk)
  • 1 dl florsocker
  • 2 dl crème fraiche (kokbar)
  • 3 msk honung
  • salt

Tillagning

  1. Blanda senapspulver, socker och crème fraiche i en kastrull.
  2. Koka under omrörning någon minut tills senapen är helt slät.
  3. Tag från värmen och smaksätt med honung och någon nypa salt.
  4. Häll senapen på en glasburk med lock.
  5. Låt helst stå svalt några dagar innan servering.
E-mail
Medel: 4 (1 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 35 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-02

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta.

Läs mer

Recept och tips till midsommar

Jordgubbar, matjes, färskpotatis och gräddfil är klassiskt till midsommar. Sen kanske lite grill på det. Här är lite tips på klassisker samt passande rätter att fira sommaren med.

Läs mer