Kall citronsås med crème fraiche

Introduktion och förberedelse

Kall citronsås med crème fraiche är god till såväl grillat, paj, sallad, som vit sparris med kallrökt lax, varmrökt lax eller rökt makrill eller varmrökt flundra.

Man kan även blanda såsen med någon del matyoghurt eller gräddfil. Med någon msk majonnäs så får du den krämigare sås.

Använd gärna ekologisk citron då du använder skalet. Annars skölj och skrubba dem.

4 portioner kall kall citronsås

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 7 min

Ingredienser

  • 1 msk rivet skal av citron
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 2,5 dl crème fraiche
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Skölj och skrubba citronen. Riv fint en msk av skalet och lägg i en skål.
  2. Dela citronen och pressa i citronsaft i skålen.
  3. Tillsätt crème fraiche, salt och vitpeppar.
  4. Citronsåsen är klar att servera. Garnera ev. med lite grovrivet citronskal.
E-mail
Medel: 4.1 (17 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 344 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-06-10

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Följ på Youtube, Facebook och sociala medier

Prenumerera på min Youtube-kanal och kolla in mina receptfilmer. Följ på Facebook, Instagram och Pinterest för säsongstips och nya recept.

Läs mer

Gör din egen mozzarella

Gör din egen mozzarellaost från grunden. Det är lättare än man tror och den blir mycket god.

Läs mer

Recept