Kall citronsås med crème fraiche

Introduktion och förberedelse

Kall citronsås med crème fraiche är god till såväl grillat, paj, sallad, som vit sparris med kallrökt lax, varmrökt lax eller rökt makrill eller varmrökt flundra.

Man kan även blanda såsen med någon del matyoghurt eller gräddfil. Med någon msk majonnäs så får du den krämigare sås.

Använd gärna ekologisk citron då du använder skalet. Annars skölj och skrubba dem.

4 portioner kall kall citronsås

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 7 min

Ingredienser

  • 1 msk rivet skal av citron
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 2,5 dl crème fraiche
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Skölj och skrubba citronen. Riv fint en msk av skalet och lägg i en skål.
  2. Dela citronen och pressa i citronsaft i skålen.
  3. Tillsätt crème fraiche, salt och vitpeppar.
  4. Citronsåsen är klar att servera. Garnera ev. med lite grovrivet citronskal.
E-mail
Medel: 4.1 (20 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 344 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-06-10

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.