Romsås med rödlök
En kall sås med valfri röd eller svart rom eller caviar, gräddfil, crème fraiche, hackad rödlök, citron samt gräslök.
Tillagning
- Skala och finhacka löken.
- Hacka gräslöken.
- Blanda rom, rödlök, gräddfil, creme fraiche, citronsaft, gräslök, salt och peppar i en skål. Spara ev. lite rom, gräslök och rödlök till garnering.
- Förvara såsen kallt fram till servering.
Serveringsförslag
- God till stekt eller grillad fisk med kokt potatis samt nåt grönt tillbehör.
- Som förrätt kan man servera såsen till fiskterrine eller fiskpaté.
- Gott och enkelt för många är att ha såsen till varmrökt lax eller rökt makrill och servera med kokt potatis samt citron.
- En god lunch eller vardagsmiddag är annars att blanda såsen med räkor och ha till bakad potatis.
- Rårakor med sötpotatis och rökt lax är också en god och lite annorlunda vardagsmiddag eller lunch till helgen.
- Vidare förslag på förrätter är att fylla en halv avokado med räkor och såsen; eller toppa en smörstekt skiva bröd eller ha såsen till blinier.
Uppskattat näringsvärde per portion: 147 kcal