Dragonsås
Introduktion och förberedelse
Dragonsås är en krämig och god sås med dragon och grädde som är god till stekt kyckling, kotlett, fläskfilé eller lax.
Som tillbehör kan man ha kokt potatis och någon sallad. Dragonsås är också god till vegetariskt ex. halloumibiffar.
Tillagning
- Smält smöret i en kastrull.
- Rör i mjölet och fräs det under omrörning i ca 30 sekunder.
- Tillsätt mjölken lite i taget under vispning och rör ut klumpar.
- Koka på låg värme och rör då och då i 5 minuter.
- Hacka under tiden dragon samt persilja.
- Tillsätt grädde, crème fraiche, citronjuice, hackad dragon och persilja och koka ihop. Späd ev. med lite mer mjölk till önskad konsistens.
- Smaka av med något krm salt och vitpeppar.
- Mixa ev. dragonsåsen med en stavmixer innan servering. Då blir den fluffig och fin. Man kan också montera såsen med att mixa den med en msk smör precis innan servering.
Uppskattat näringsvärde per portion: 78 kcal