Gurksallad

Introduktion och förberedelse

Gurksallad med crème fraiche eller matyoghurt.

Gurka skuren i bitar i sås är ett gott och enkelt tillbehör till det mesta som grillad lax, kyckling, rökt fisk och på buffé.

Prova såsen med varmrökt lax, makrill eller annan varmrökt fisk samt kokt färskpotatis eller delikatesspotatis till.

Vill du ha en smalare variant kan du laga såsen med matyoghurt 10-11 % eller gräddfil.

6 portioner gurksallad

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 1 gurka
  • 4 dl crème fraiche eller matyoghurt
  • 0,5 tsk salt
  • 3 krm vitpeppar
  • 2 klyftor lime (valfritt)

Tillagning

  1. Skölj gurkan. Skala gurkan om du vill. Ev. kan du skala gurkan delvis i ränder.
  2. Dela gurkan och gröp fröna ur den med en sked.
  3. Skär sedan i ca 0,5 cm tjocka skivor och lägg i en skål. Blanda gurkan med creme fraiche eller matyoghurt.
  4. Späd ev. med någon msk vatten till lite mer såsig konsistens.
  5. Smaka av gurksalladen med salt och vitpeppar samt gärna lite pressad lime.
E-mail
Medel: 3.6 (10 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 211 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-04-15