Gurksallad

Gurksallad med creme fraiche eller matyoghurt.
Gurka skuren i bitar i sås är ett gott och enkelt tillbehör till det mesta som grillat, rökt fisk och på buffe.

6 portioner gurksallad

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 1 gurka
  • 4 dl creme fraiche eller matyoghurt
  • 0,5 tsk salt
  • 3 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Skölj gurkan. Skala gurkan om du vill. Ev. kan du skala gurkan delvis i ränder.
  2. Dela gurkan och gröp fröna ur den med en sked.
  3. Skär sedan i ca 0,5 cm tjocka skivor och lägg i en skål. Blanda gurkan med creme fraiche eller matyoghurt.
  4. Späd ev. med någon msk vatten eller citron till lite mer såsig konsistens.
  5. Smaka av gurksalladen med salt och vitpeppar.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer