Gurksallad

Introduktion och förberedelse för tillagning

Gurksallad med créme fraiche eller matyoghurt. Gurka skuren i bitar i sås är ett gott och enkelt tillbehör till det mesta som grillad lax, kyckling, rökt fisk och på buffé.

Prova såsen med varmrökt lax, makrill eller annan varmrökt fisk samt kokt färskpotatis eller delikatesspotatis till.

6 portioner gurksallad

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 1 gurka
  • 4 dl creme fraiche eller matyoghurt
  • 0,5 tsk salt
  • 3 krm vitpeppar
  • 2 klyftor lime (valfritt)

Tillagning

  1. Skölj gurkan. Skala gurkan om du vill. Ev. kan du skala gurkan delvis i ränder.
  2. Dela gurkan och gröp fröna ur den med en sked.
  3. Skär sedan i ca 0,5 cm tjocka skivor och lägg i en skål. Blanda gurkan med creme fraiche eller matyoghurt.
  4. Späd ev. med någon msk vatten till lite mer såsig konsistens.
  5. Smaka av gurksalladen med salt och vitpeppar samt gärna lite pressad lime.
E-mail
Medel: 3.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-31

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.