Gurksallad

Introduktion och förberedelse

Gurksallad med créme fraiche eller matyoghurt. Gurka skuren i bitar i sås är ett gott och enkelt tillbehör till det mesta som grillad lax, kyckling, rökt fisk och på buffé.

Prova såsen med varmrökt lax, makrill eller annan varmrökt fisk samt kokt färskpotatis eller delikatesspotatis till.

6 portioner gurksallad

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 1 gurka
  • 4 dl creme fraiche eller matyoghurt
  • 0,5 tsk salt
  • 3 krm vitpeppar
  • 2 klyftor lime (valfritt)

Tillagning

  1. Skölj gurkan. Skala gurkan om du vill. Ev. kan du skala gurkan delvis i ränder.
  2. Dela gurkan och gröp fröna ur den med en sked.
  3. Skär sedan i ca 0,5 cm tjocka skivor och lägg i en skål. Blanda gurkan med creme fraiche eller matyoghurt.
  4. Späd ev. med någon msk vatten till lite mer såsig konsistens.
  5. Smaka av gurksalladen med salt och vitpeppar samt gärna lite pressad lime.
E-mail
Medel: 3.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-31

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.