Västerbottensill
Västerbottensill är sill med Västerbottensost - en krämig variant på sill du lagar med 5-minuterssill, riven Västerbottensost, crème fraiche, majonnäs och lite senap.
Tillagning
- Häll av sillen och spar lagen.
- Skär eller klipp sillen i bitar.
- Riv Västerbottenost. Lägg i en skål.
- Blanda den rivna osten med crème fraiche, majonnäs, senapspulver, salt och peppar.
- Vänd i sillen och smaka av med senap, salt, peppar samt lite av lagen så du får den konsistens du vill ha.
- Förvara i kylen i skål eller glasburk fram till servering. Håller någon vecka.
- Lägg upp sillen i en skål, glasburk eller djup tallrik till servering. Man kan garnera med mer riven Västerbotten och hackad gräslök om man vill ha lite grönt på.
Varianter
- Här med senapspulver som kan bytas mot någon tsk Dijonsenap eller valfri senap eller uteslutas.
- Man kan också ha i lite pressa vitlök, hackad gräslök (fryst funkar) eller riven pepparrot.
- Du kan riva egen Västerbottenost eller köpa färdigriven på påse.
- 5-minuterssill kan bytas mot annan inläggningssill. Eller så kan du lägga in egen sill.
Uppskattat näringsvärde per portion: 149 kcal