Västerbottensill

Introduktion och förberedelse för inläggning

Västerbottensill är en krämig variant på sill du lagar med 5-minuterssill, riven Västerbottenost, crème fraiche, majonnäs och lite senap.

Varianter

  • Här med senapspulver som kan bytas mot någon tsk Dijonsenap eller valfri senap eller uteslutas.
  • Man kan också ha i lite pressa vitlök, hackad gräslök (fryst funkar) eller riven pepparrot.
  • Du kan riva egen Västerbottenost eller köpa färdigriven på påse.
  • 5-minuterssill kan bytas mot annan inläggningssill. Eller så kan du lägga in egen sill.

4 portioner Västerbottensill

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 1 burk 5-minuterssill, 420 gram
  • 0,5 dl majonnäs
  • 1 dl créme fraiche
  • 1,5 dl riven Västerbottenost
  • 1 krm senapspulver, typ Colemans
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Häll av sillen och spar lagen.
  2. Skär eller klipp sillen i bitar.
  3. Riv Västerbottenost. Lägg i en skål.
  4. Blanda den rivna osten med crème fraiche, majonnäs, senapspulver, salt och peppar.
  5. Vänd i sillen och smaka av med senap, salt, peppar samt lite av lagen så du får den konsistens du vill ha.
  6. Förvara i kylen i skål eller glasburk fram till servering. Håller någon vecka.
  7. Lägg upp sillen i en skål, glasburk eller djup tallrik till servering. Man kan garnera med mer riven Västerbotten och hackad gräslök om man vill ha lite grönt på.
E-mail
Medel: 3.8 (6 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 149 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-05-13