Italiensk smörgåstårta
Introduktion och förberedelse
En hemgjord lyxig och modern smörgåstårta med pesto, mozzarella, salami, pastrami, bressaola, oliver och soltorkade tomater.
Ingredienserna är lite dyrare men gott blir det.
Observera att smörgåstårtan är i italienska färgerna :)
Tillagning
- Skär bort kanterna på brödet.
- Blanda de två pestosorterna med creme fraiche i två bunkar.
- Vidare blanda färskosten med lite citronsaft så att den blir lättare att bre.
- Bre ut den gröna peston på sex av brödskivorna.
- Täck med sex skivor bröd.
- Bre ut den röda peston och täck med bröd.
- Rör ut färskosten med vatten. Bred över och tunt runt hela tårtan.
- Tänk igenom din garnering. Dags för att garnera med salami, bressaola och pastrami samt soltorkade tomater och oliver. Täck tårtans kanter med solrosskott.
Uppskattat näringsvärde per portion: 722 kcal