Italiensk smörgåstårta

Introduktion och förberedelse

En hemgjord lyxig och modern smörgåstårta med pesto, mozzarella, salami, pastrami, bressaola, oliver och soltorkade tomater. Ingredienserna är lite dyrare men gott blir det.

Observera att smörgåstårtan är i italienska färgerna :).

8 bitar italiensk smörgåstårta

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 24 skivor vanligt vitt formbröd rostbröd. Alternativ är att köpa eller baka motsvarande mängd
  • 200 gram pesto
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 bitar mozzarellaost
  • 200 gram röd pesto med tomat
  • 1 dl crème fraiche
  • 200 g naturell färskost
  • 1 msk citronsaft eller vatten
  • 6 skivor salami
  • 6 skivor lufttorkad skinka
  • 6 skivor pastrami
  • 1 ask solrosskott eller ärtskott
  • 15 st italienska oliver med kärna
  • 10 st soltorkade tomater i olivolja

Tillagning

  1. Skär bort kanterna på brödet.
  2. Blanda de två pestosorterna med creme fraiche i två bunkar.
  3. Vidare blanda färskosten med lite citronsaft så att den blir lättare att bre.
  4. Bre ut den gröna peston på sex av brödskivorna.
  5. Täck med sex skivor bröd.
  6. Bre ut den röda peston och täck med bröd.
  7. Rör ut färskosten med vatten. Bred över och tunt runt hela tårtan.
  8. Tänk igenom din garnering. Dags för att garnera med salami, bressaola och pastrami samt soltorkade tomater och oliver. Täck tårtans kanter med solrosskott.
E-mail
Medel: 4 (17 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 722 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-08

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.