Italiensk smörgåstårta

En hemgjord lyxig och modern smörgåstårta med pesto, mozzarella, salami, pastrami, bressaola, oliver och soltorkade tomater. Ingredienserna är lite dyrare men gott blir det.

Observera att smörgåstårtan är i italienska färgerna :).

8 bitar italiensk smörgåstårta

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 24 skivor vanligt vitt formbröd rostbröd. Alternativ är att köpa eller baka motsvarande mängd
  • 200 gram pesto
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 bitar mozzarellaost
  • 200 gram röd pesto med tomat
  • 1 dl crème fraiche
  • 200 g naturell färskost
  • 1 msk citronsaft eller vatten
  • 6 skivor salami
  • 6 skivor lufttorkad skinka
  • 6 skivor pastrami
  • 1 ask solrosskott eller ärtskott
  • 15 st italienska oliver med kärna
  • 10 st soltorkade tomater i olivolja

Tillagning

  1. Skär bort kanterna på brödet.
  2. Blanda de två pestosorterna med creme fraiche i två bunkar.
  3. Vidare blanda färskosten med lite citronsaft så att den blir lättare att bre.
  4. Bre ut den gröna peston på sex av brödskivorna.
  5. Täck med sex skivor bröd.
  6. Bre ut den röda peston och täck med bröd.
  7. Rör ut färskosten med vatten. Bred över och tunt runt hela tårtan.
  8. Tänk igenom din garnering. Dags för att garnera med salami, bressaola och pastrami samt soltorkade tomater och oliver. Täck tårtans kanter med solrosskott.
E-mail
Medel: 4.1 (12 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-10

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock, matskribent och fotograf. Jag har provlagat, skrivit och fotat recepten här sedan 2003. Jag har 25 års erfarenhet av matlagning, medlem i matskribenters förening och är högskoleutbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt en WSET Advanced Certificate i vin och drycker. Läs mer.

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör.

Läs mer

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kycklingfilé, kyckling i ugnen eller helstekt kyckling; kyckling på spett, i grytor, pajer och soppor.

Läs mer