Balsamvinäger

Recept med balsamvinäger som smaksättare. Rätter med kan bli hur dyra (och goda) som helst beroende på vilken balsamvinäger du använder.

Balsamvinäger finns i olika prisklasser och den jag brukar använda kostar runt 100 kr för en halflaska och är av lite finare märke från Modena i Italien. Vill du lyxa till det så är ett alternativ att toppa och droppa över riktigt fin äkta balsamvinäger precis innan servering. 

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock, matskribent och fotograf. Jag har provlagat, skrivit och fotat recepten här sedan 2003. Jag har 25 års erfarenhet av matlagning, medlem i matskribenters förening och är högskoleutbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt en WSET Advanced Certificate utbildning i vin och drycker. Läs mer.

Om du lagar något recept så ta gärna en bild och hashtagga #receptfavoriter. Vore kul att se det du lagat på Instagram och Facebook. Hitta mig på #receptfavoriter

Pages