Balsamvinäger

Recept med balsamvinäger som smaksättare. Rätter med kan bli hur dyra (och goda) som helst beroende på vilken balsamvinäger du använder.

Balsamvinäger finns i olika prisklasser och den jag brukar använda kostar runt 100 kr för en halflaska och är av lite finare märke från Modena i Italien. Vill du lyxa till det så är ett alternativ att toppa och droppa över riktigt fin äkta balsamvinäger precis innan servering. Kolla efter ordet Tradizionale och märkningarna DOC och D.O.P. för äkta balsamvinäger.

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock, matskribent och fotograf. Jag har provlagat, skrivit och fotat recepten här sedan 2003. Jag har 25 års erfarenhet av matlagning, medlem i matskribenters förening och är högskoleutbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt en WSET Advanced Certificate i vin och drycker. Läs mer.

Pages