Sallad med vattenmelon, fetaost, gurka och tomat
Sallad med vattenmelon, gurka, tomat, rödlök och machesallad i dressing av olivolja samt balsamvinäger.
Tillagning
- Skölj salladen och lägg på ett salladsfat.
- Skär melonen i klyftor och skär bort skalet. Skär i tärningar ca 2x2 cm. Lägg på fatet.
- Skölj och tärna gurka samt tomater. Lägg på fatet.
- Skala, dela och strimla rödlöken så fint du kan. Lägg på fatet.
- Tärna eller smula sönder fetaost, vitost eller salladsost. Lägg på fatet. Hit kan du förbereda och ha övertäckt i kylen några timmar.
- Blanda runt. Droppa över olivolja, balsamvinäger samt strö över flingsalt till servering.
Serveringsförslag
- Passar som sallad och tillbehör till grillat, sommarfest, middag och buffé.
- Passar också till förrätt med ett gott nybaktbröd som focaccia eller nybakt baguette. Eller grilla skivat ljust surdegsbröd med penslat med lite olivolja blandat med pressad vitlök och flingsalt.
Varianter
- Istället för vattenmelon kan du ta annan melon som honungsmelon, Cantaloupe, Piel de Sapo eller Galiamelon.
- Vill du göra en melonsallad utan fetaost kan du utesluta fetaosten. Eller byta mot mozzarella eller getost.
- Annat som passar i är majs, groddar, tärnad paprika, riven morot, riven zucchini, nektarin, jordgubbar osv. Eller prova denna melonsallad med oliver och fetaost.
- Man kan garnera med ätliga blomblad, myntablad, färsk basilika, färsk oregano, färsk koriander, rostade pumpafrön, solrosfrön, krutonger eller liknande.
- Vill du lyxa till det så är ett alternativ att droppa över riktigt fin balsamvinäger precis innan servering.
Uppskattat näringsvärde per portion: 237 kcal