Tomat och rödlökssallad

Introduktion och förberedelse

Tomat och rödlökssallad med olivolja och vinäger. En enkel, god och nyttig sallad med tomater och rödlök. Tomatsallad passar som tillbehör till det mesta.

Här hänger allt på ingredienserna - välj helst kravmärkta goda mogna tomater från Sverige ex. bifftomater.

Du kan också ta runt 6 stora kvisttomater eller ca 400 gram cocktailtomater.

Vidare ger smakrik kallpressad olivolja, fin vällagrad röd-, vit eller balsamvinäger, kravmärkt rödlök, flingsalt samt nymalen svartpeppar tomatsalladen riktigt god smak.

Istället för flingsalt så går det bra med vanligt salt.

4 portioner tomat och rödlökssallad

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 7 min

Ingredienser

  • 4 bifftomater eller 400 gram valfri sorts tomat
  • 1 rödlök
  • 4 msk olivolja
  • 4 msk vinäger vit, röd eller balsamvinäger
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Skölj tomaterna.
  2. Skiva stora tomater eller halvera mindre. Lägg i en skål.
  3. Skala, halvera samt hacka eller strimla rödlöken och lägg med tomaterna.
  4. Tillsätt olivolja, vinäger, salt samt peppar och rör om.
  5. Servera tomatsalladen i skålen eller lägg upp.
E-mail
Medel: 3.3 (11 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-03-07

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Följ på Youtube, Facebook och sociala medier

Prenumerera på min Youtube-kanal och kolla in mina receptfilmer. Följ på Facebook, Instagram och Pinterest för säsongstips och nya recept.

Läs mer

Gör din egen mozzarella

Gör din egen mozzarellaost från grunden. Det är lättare än man tror och den blir mycket god.

Läs mer

Recept