Tomat och rödlökssallad

Introduktion och förberedelse

Tomat och rödlökssallad med olivolja och vinäger. En enkel, god och nyttig sallad med tomater och rödlök. Tomatsallad passar som tillbehör till det mesta.

Här hänger allt på ingredienserna - välj helst kravmärkta goda mogna tomater från Sverige ex. bifftomater.

Du kan också ta runt 6 stora kvisttomater eller ca 400 gram cocktailtomater.

Vidare ger smakrik kallpressad olivolja, fin vällagrad röd-, vit eller balsamvinäger, kravmärkt rödlök, flingsalt samt nymalen svartpeppar tomatsalladen riktigt god smak.

Istället för flingsalt så går det bra med vanligt salt.

4 portioner tomat och rödlökssallad

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 7 min

Ingredienser

  • 4 bifftomater eller 400 gram valfri sorts tomat
  • 1 rödlök
  • 4 msk olivolja
  • 4 msk vinäger vit, röd eller balsamvinäger
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Skölj tomaterna.
  2. Skiva stora tomater eller halvera mindre. Lägg i en skål.
  3. Skala, halvera samt hacka eller strimla rödlöken och lägg med tomaterna.
  4. Tillsätt olivolja, vinäger, salt samt peppar och rör om.
  5. Servera tomatsalladen i skålen eller lägg upp.
E-mail
Medel: 3.3 (15 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-03-07

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.