Marinerade rödbetor

Marinerade rödbetor som är en kall sallad på rödbetor och gulbetor i olivolja, örter, vitlök och balsamvinäger. Gott som tillbehör och på buffe.
Blir också gott med gula betor.

10 portioner marinerade rödbetor

  • Förberedelse: 50 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 1 tim

Ingredienser

  • 1 kg betor (blanda gärna röda, gula eller andra rödbetor)
  • 1 dl olivolja
  • 4 msk balsamvinäger
  • 1 dl hackade örter av basilika, dragon och persilja
  • 1 klyfta vitlök (valfritt)
  • Salt och vitpeppar

Tillagning

  1. Koka rödbetor med skal i cirka 40 minuter eller tills de är mjuka.
  2. Skölj och skala i kallt vatten. Putsa bort fästet samt ev. fula delar med en skalkniv.
  3. Skär dem i klyftor och lägg i en bunke.
  4. Tillsätt olja, vinäger, örter, vitlök och smaka av med salt och vitpeppar.
  5. De marinerade rödbetorna kan ätas direkt men blir goda också dagen efter.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Mat att mingla kring

Enkel mat att mingla till eller lyxiga snittar med lite mer kärlek. Njut av ledighet, ett glas rosé, trevligt sällskap och något gott att tugga på. 

Läs mer

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer