Marinerade rödbetor

Marinerade rödbetor som är en kall sallad på rödbetor och gulbetor i olivolja, örter, vitlök och balsamvinäger.

Gott som tillbehör och på buffe.

Blir också gott med enbart gula betor eller blanda med polkabetor.

10 portioner marinerade rödbetor

  • Förberedelse: 50 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 1 tim

Ingredienser

  • 1 kg betor (blanda gärna röda, gula eller andra rödbetor)
  • 1 dl olivolja
  • 4 msk balsamvinäger
  • 1 dl hackade örter av basilika, dragon och persilja
  • 1 klyfta vitlök (valfritt)
  • Salt och vitpeppar

Tillagning

  1. Koka rödbetor med skal i cirka 40 minuter eller tills de är mjuka.
  2. Skölj och skala i kallt vatten. Putsa bort fästet samt ev. fula delar med en skalkniv.
  3. Skär dem i klyftor och lägg i en bunke.
  4. Tillsätt olja, vinäger, örter, vitlök och smaka av med salt och vitpeppar.
  5. De marinerade rödbetorna kan ätas direkt men blir goda också dagen efter.
E-mail
Medel: 4.4 (5 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-12

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock sedan 25 år samt matskribent och fotograf. Receptfavoriter skapade jag 2003 och sedan dess har jag provlagat, skrivet och fotograferat tusentals recept. Jag är utbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt ett WSET-diplom i vin och drycker med mera.

Smörgåstårtans dag

Fira smörgåstårtans dag den 13 november. Bjud på en krämig bit smörgåstårta som vardagslyx eller till helgen. Ett alternativ är en lyxig landgång som är lite enklare att laga till.

Läs mer

Recept

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer