Marinerade rödbetor

Introduktion och förberedelse för tillagning

Marinerade rödbetor som är en kall sallad på rödbetor och gulbetor i olivolja, örter, vitlök och balsamvinäger.

Gott som tillbehör och på buffe.

Blir också gott med enbart gula betor eller blanda med polkabetor.

10 portioner marinerade rödbetor

  • Förberedelse: 50 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 1 tim

Ingredienser

  • 1 kg betor (blanda gärna röda, gula eller andra rödbetor)
  • 1 dl olivolja
  • 4 msk balsamvinäger
  • 1 dl hackade örter av basilika, dragon och persilja
  • 1 klyfta vitlök (valfritt)
  • Salt och vitpeppar

Tillagning

  1. Koka rödbetor med skal i cirka 40 minuter eller tills de är mjuka.
  2. Skölj och skala i kallt vatten. Putsa bort fästet samt ev. fula delar med en skalkniv.
  3. Skär dem i klyftor och lägg i en bunke.
  4. Tillsätt olja, vinäger, örter, vitlök och smaka av med salt och vitpeppar.
  5. De marinerade rödbetorna kan ätas direkt men blir goda också dagen efter.
E-mail
Medel: 4.5 (6 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-20

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.