Sallad med Bresaola, rucola och parmesan

Sallad med Bresaola, rucola, parmesan, rostade pinjenötter, olivolja samt balsamvinäger.
Gott till förrätt eller på buffé. En variant på carpaccio med lufttorkat Italienskt kött av nötlår (Bresaola). Blir också gott med rostbiff, parmaskinka eller tunt skivad rå oxfilé.
Använd så fin olivolja samt balsamvinäger du har - desto godare blir det.
Istället för parmesanost kan du ta Grana padano.

4 portioner sallad med Bresaola

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 16 skivor Bresaola
  • 40 gram rucola
  • 1 dl hyvlad eller grovt riven parmesan
  • 1 dl pinjenötter
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 krm nymald svartpeppar

Tillagning

  1. Skölj rucolan. Skaka av i durkslag.
  2. Värm en stekpanna och rosta pinjenötterna någon minut så att de får lite ljus brun färg. Sätt åt sidan.
  3. Förbered fyra tallrikar eller ett stort fat.
  4. Fördela Bresaolan underst sedan rucola över.
  5. Hyvla eller riv över parmesanost.
  6. Strö över pinjenötter.
  7. Droppa över olivolja samt balsamvinäger.
  8. Ta något varv med svartpepparkvarnen överst.
E-mail
Medel: 3.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Svamprecept från kocken

Vet du inte vad du ska göra med svampskörden eller är du bara sådär grymt sugen på en kantarellmacka? Här hittar du en massa tips på hur du fixar svampen i köket från Receptfavoriters kock Henrik Mattsson. 

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer