Sallad med Bresaola, rucola och parmesan
Introduktion och förberedelse
Sallad med Bresaola, rucola, parmesan, rostade pinjenötter, olivolja samt balsamvinäger.
Rätten är en enklare variant på Carpaccio fast med lufttorkat Italienskt kött av nötlår - Bresaola.
Använd så fin olivolja samt balsamvinäger du har - desto godare blir det.
Serveringsförslag
- Gott till förrätt eller på buffé.
- Du kan skippa salladen och bjuda på Bresaolan mer som aptitretare också.
Varianter
- Blir också gott med rostbiff eller parmaskinka eller tunt skivad rå oxfilé.
- Vegetarisk alternativ är med skivade champinjoner.
- Vidare kan du bjuda på carpaccio med lax.
- Istället för parmesanost kan du ta Grana padano.
Vintips
Till Bresaolasalladen passar kylt vitt italienskt Pinot Gris eller ljust rött som Valpolicella med Rondinella, Molinara och Corvina druvor från norra Italien.

Tillagning
- Skölj rucolan. Skaka av i durkslag.
- Värm en stekpanna och rosta pinjenötterna någon minut så att de får lite ljus brun färg. Sätt åt sidan.
- Förbered fyra tallrikar eller ett stort fat.
- Fördela Bresaolan underst sedan rucola över.
- Hyvla eller riv över parmesanost.
- Strö över pinjenötter.
- Droppa över olivolja samt balsamvinäger.
- Ta något varv med svartpepparkvarnen överst.
Uppskattat näringsvärde per portion: 198 kcal