Italiensk dressing

Introduktion och förberedelse

Italiensk dressing med balsamvinäger, olivolja och vitlök. God som salladsdressing eller marinad till grillad kyckling, paprika, zucchini eller fisk.

Dressingen håller sig flera dagar om du förvarar den lufttätt.

Man kan också ha i lite örter som rosmarin, timjan och salvia - färsk, fryst eller torkad.

10 portioner italiensk dressing

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 7 min

Ingredienser

  • 1 dl olivolja
  • 0,5 dl balsamvinäger
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Blanda alla ingredienser i en skål.
  2. Klart att servera.
E-mail
Medel: 4.4 (9 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 62 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-02

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.