Italiensk dressing

Introduktion och förberedelse för tillagning

Italiensk dressing med balsamvinäger, olivolja och vitlök. God som salladsdressing eller marinad till grillad kyckling, paprika, zucchini eller fisk.

Dressingen håller sig flera dagar om du förvarar den lufttätt.

Man kan också ha i lite örter som rosmarin, timjan och salvia - färsk, fryst eller torkad.

10 portioner italiensk dressing

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 7 min

Ingredienser

  • 1 dl olivolja
  • 0,5 dl balsamvinäger
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Blanda alla ingredienser i en skål.
  2. Klart att servera.
E-mail
Medel: 4.3 (7 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-03-04

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.