Bönor med honung, balsamvinäger och rödlök

Introduktion och förberedelse

Marinerade bönor med honung, balsamvinäger och rödlök.

    Serveringsförslag

    • Passar som tillbehör till det mesta exempelvis en bit stekt kycklingfilé, fläskfilé, skinkstek, nötbit eller ugnsstekt fisk.
    • Garnera ev. med hackad persilja.

    Val av bönor

    Blir gott och passar med valfri sorts bönor ex. borlottibönor, adzukibönor, svarta bönor, vita bönor eller kidneybönor.

    4 portioner bönor med honung och balsamvinäger

    • Förberedelse: 10 min
    • Tillagning: 10 min
    • Klart på: 20 min

    Ingredienser

    • 500 gram kokta bönor
    • 1 rödlök
    • 2 vitlöksklyftor
    • 6 msk olivolja
    • 1,5 msk balsamvinäger
    • 0,5 dl limesaft
    • 1 tsk salt
    • 0,5 krm vitpeppar
    • 2 msk honung, gärna flytande Akacia

    Tillagning

    1. Börja med att koka bönorna enligt paketet. Låt de svalna. Eller häll av och skölj köpta kokta bönor från burk.
    2. Fräs pressad vitlök och finhackad rödlök i rikligt med olivolja.
    3. Vänd i bönorna och blanda runt.
    4. Salta och peppra samt tillsätt vinäger och limesaft. Smaka av med salt, peppar och vinäger.
    E-mail
    Medel: 4 (8 röster)

    Uppskattat näringsvärde per portion: 238 kcal

    Publicerat: , Uppdaterat: 2021-03-15