Bönor med honung, balsamvinäger och rödlök

Marinerade bönor passar som tillbehör till det mesta exempelvis en bit stekt kycklingfilé, fläskfilé, skinkstek, nötbit eller ugnsstekt fisk.
Koka helst egna bönor. Välj valfri sorts bönor ex. borlottibönor, adzukibönor, svarta bönor, vita bönor eller kidneybönor.
Annars kan du ta två burkar eller paket färdigkokta bönor av valfri sort.
Garnera ev. med hackad persilja.

4 portioner bönor med honung och balsamvinäger

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 500 g kokta bönor
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 6 msk olivolja
  • 1,5 msk balsamvinäger
  • 0,5 dl limesaft
  • 1 tsk salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 2 msk honung, gärna flytande Akacia

Tillagning

  1. Börja med att koka bönorna enligt paketet. Låt de svalna. Eller häll av och skölj köpta kokta bönor från burk.
  2. Fräs pressad vitlök och finhackad rödlök i rikligt med olivolja.
  3. Vänd i bönorna och blanda runt.
  4. Salta och peppra samt tillsätt vinäger och limesaft. Smaka av med salt, peppar och vinäger.
E-mail
Medel: 3.7 (3 röster)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer