Bönor med honung, balsamvinäger och rödlök
Marinerade bönor med honung, balsamvinäger och rödlök.
Tillagning
- Börja med att koka bönorna enligt paketet. Låt de svalna. Eller häll av och skölj köpta kokta bönor från burk.
- Fräs pressad vitlök och finhackad rödlök i rikligt med olivolja.
- Vänd i bönorna och blanda runt.
- Salta och peppra samt tillsätt vinäger och limesaft. Smaka av med salt, peppar och vinäger.
Serveringsförslag
- Passar som tillbehör till det mesta exempelvis en bit stekt kycklingfilé, fläskfilé, skinkstek, nötbit eller ugnsstekt fisk.
- Garnera ev. med hackad persilja.
Val av bönor
Blir gott och passar med valfri sorts bönor ex. borlottibönor, adzukibönor, svarta bönor, vita bönor eller kidneybönor.
- Koka helst egna bönor.
- Annars kan du ta två burkar eller paket färdigkokta bönor av valfri sort.
Uppskattat näringsvärde per portion: 238 kcal