Sallad med ärtor, paprika och mozzarella

Sallad med ärtor, paprika och mozzarella i olivolja och balsamvinäger.

4 portioner sallad med gröna ärtor

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 200 gram gröna ärtor
  • 1 röd paprika
  • 4 msk olivolja
  • 3 msk balsamvinäger
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 0,5 färsk ost mozzarella

Tillagning

  1. Skölj, dela, kärna ur och strimla paprikan. Stek den på medelvärme i olivolja i ca 10 minuter.
  2. Koka ärtorna i lite vatten i ca 3 minuter.
  3. Häll av ärtorna och lägg i en stor skål.
  4. Blanda ner paprikabitarna.
  5. Smaka av med lite mer olivolja, vinäger, salt och peppar.
  6. Riv mozzarellaosten i små bitar och toppa salladen med.

Serveringsförslag

  • Ett gott grönsakstillbehör som alternativ till de vanliga kokta gröna ärtorna. Lite festligare och gott, nyttigt och enkelt att laga.
  • Jag hade ärtorna till stekt falukorv med pepparrotssås.
E-mail
Medel: 5 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 276 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2024-06-22