Sallad med ärtor, paprika och mozzarella

Introduktion och förberedelse

Sallad med ärtor, paprika och mozzarella i olivolja och balsamvinäger.

Ett gott grönsakstillbehör som alternativ till de vanliga kokta gröna ärtorna.

Lite festligare och gott, nyttigt och enkelt att laga.

4 portioner sallad med gröna ärtor

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 200 gram gröna ärtor
  • 1 röd paprika
  • 4 msk olivolja
  • 3 msk balsamvinäger
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 0,5 färsk ost mozzarella

Tillagning

  1. Skölj, dela, kärna ur och strimla paprikan. Stek den på medelvärme i olivolja i ca 10 minuter.
  2. Koka ärtorna i lite vatten i ca 3 minuter.
  3. Häll av ärtorna och lägg i en stor skål.
  4. Blanda ner paprikabitarna.
  5. Smaka av med lite mer olivolja, vinäger, salt och peppar.
  6. Riv mozzarellaosten i små bitar och toppa salladen med.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-18

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.