Sallad med ärtor, paprika och mozzarella

Sallad med ärtor, paprika och mozzarella i olivolja och balsamvinäger.
Gott, nyttigt och enkelt att laga.

4 portioner sallad med gröna ärtor

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 200 gram gröna ärtor
  • 1 röd paprika
  • 4 msk olivolja
  • 3 msk balsamvinäger
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 0,5 färsk ost mozzarella

Tillagning

  1. Skölj, dela, kärna ur och strimla paprikan. Stek den på medelvärme i olivolja i ca 10 minuter.
  2. Koka ärtorna i lite vatten i ca 3 minuter.
  3. Häll av ärtorna och lägg i en stor skål.
  4. Blanda ner paprikabitarna.
  5. Smaka av med lite mer olivolja, vinäger, salt och peppar.
  6. Riv mozzarellaosten i små bitar och toppa salladen med.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Svamprecept från kocken

Vet du inte vad du ska göra med svampskörden eller är du bara sådär grymt sugen på en kantarellmacka? Här hittar du en massa tips på hur du fixar svampen i köket från Receptfavoriters kock Henrik Mattsson. 

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer