Sallad med tomater, fetaost och machésallad

Sallad med tomater, fetaost och maché- och grönsallad i dressing på balsamvinäger, honung och olivolja. Gott som tillbehör till det mesta.

Du kan halvera recept för 4-5 portioner om du önskar.

Du kan också ha annan grön sallad i som ruccola, babyspenat, blandsallad med mera.

4 portioner sallad med tomater

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 1 pkt cocktailtomater
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 tsk flytande honung
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm svartpeppar
  • 1 pkt fetaost, cirka 150 gram
  • 1 påse, 35 gram blandsallad med maché eller valfri grönsallad

Tillagning

  1. Blanda balsamvinäger, honung, olivolja samt salt och peppar i en liten skål.
  2. Skölj och halvera tomaterna.
  3. Tärna eller bryt sönder fetaosten.
  4. Skölj salladen och dela den något.
  5. Lägg upp allt i en salladsskål eller på fat och skeda över dressingen precis innan servering.
E-mail
Medel: 4.5 (6 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-11-04

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer

Napoleonbakelsens dag 17 november

Oklart varför denna dag finns men en så god bakelse tackar inte jag nej till. Frasiga lager med smördeg, grädde smaksatt med äppelmos och så fin rosa hallonglasyr på toppen - MUMSA!

Läs mer

Recept