Gröna linser med rödlök, spenat och balsamvinäger
Gröna linser med rödlök, balsamvinäger, honung och spenat är ett gott och nyttigt tillbehör till det mesta.
Tillagning
- Koka linserna mjuka i 20 minuter. Häll av.
- Skala och strimla rödlöken.
- Stek rödlöken i olivolja eller smör på låg värme i en kastrull under tiden linserna kokar. Rör då och då samt akta så att den inte bränner fast.
- Skölj spenaten och fräs den mjuk i en kastrull med någon msk olivolja samt balsamvinäger.
- Tillsätt resterande balsamvinäger samt honung till löken när linserna kokt klart.
- Blanda de kokta linserna med rödlöksröran.
- Smaka av med salt och vit- eller svartpeppar.
- Vänd sist runt spenaten eller lägg den över linserna på ett fat.
- Gröna linser med rödlök är klart att servera.
Tips
- Istället för gröna linser kan du ta finare Puylinser eller svarta Belugalinser.
- Funkar även med röda linser men blir lite grötigare.
Uppskattat näringsvärde per portion: 170 kcal