Quornfile med rostad röd paprika samt rödlök och linser

Quornfile med rostad röd paprika på en bädd av rödlök och linser samt spenat. Vidare kall yoghurtsås med ingefära.
Gott på egen hand (då vegetarisk samt GI) eller med basmatiris, potatismos, rostade grönsaker eller klyftpotatis.

2 portioner quornfile med röd paprika

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 2 dl torkade gröna linser
  • 1 rödlök
  • 1 röd paprika
  • 6 msk olivolja
  • 0,5 dl balsamvinäger
  • 2 msk honung
  • 100 gram färsk spenat
  • 2 quornfiléer
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vit- eller svartpeppar
  • Tillbehör: 4 port basmatiris, klyftpotatis eller potatismos
  • 1 dl matyoghurt
  • 1 tsk riven ingefära

Tillagning

  1. Sätt ugnen på grill.
  2. Skölj och dela paprikan. Ta ur inkråmet.
  3. Lägg paprikan på ett ugnsbleck direkt under grillen och grilla paprikan i ca 10 minuter. Ta ut och skölj paprikahalvorna i kallt vatten. Skala bort ev. svart skal. Skär paprikan i strimlor.
  4. Koka linserna i 20 minuter.
  5. Skala och skiva rödlöken.
  6. Stek rödlöken på svag värme i 15 minuter i 2 msk olivolja.
  7. Tillsätt sedan honung och balsamvinäger. Lökröran blir godare desto längre den drar.
  8. Bryn quornfiléerna på båda sidor i 2 msk olivolja. Salta och peppra. Låt steka några minuter på svag värme.
  9. Skölj och fräs spenaten i någon msk balsamvinäger.
  10. Blanda linser med rödlöken. Smaka av med salt och peppar. Toppa med den frästa spenaten.
  11. Blanda matyoghurt med finriven ingefära till en sås. Späd med någon msk vatten till önskad tjocklek.
  12. Servera quornfiléerna med den strimlade paprikan, linserna samt såsen och ev. annat önskat tillbehör vid sidan.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer