Quornfile med rostad röd paprika samt rödlök och linser
Quornfile med rostad röd paprika på en bädd av rödlök och linser samt spenat.
Tillagning
- Sätt ugnen på grill.
- Skölj och dela paprikan. Ta ur inkråmet.
- Lägg paprikan på ett ugnsbleck direkt under grillen och grilla paprikan i ca 10 minuter. Ta ut och skölj paprikahalvorna i kallt vatten. Skala bort ev. svart skal. Skär paprikan i strimlor.
- Koka linserna i 20 minuter.
- Skala och skiva rödlöken.
- Stek rödlöken på svag värme i 15 minuter i 2 msk olivolja.
- Tillsätt sedan honung och balsamvinäger. Lökröran blir godare desto längre den drar.
- Bryn quornfiléerna på båda sidor i 2 msk olivolja. Salta och peppra. Låt steka några minuter på svag värme.
- Skölj och fräs spenaten i någon msk balsamvinäger.
- Blanda linser med rödlöken. Smaka av med salt och peppar. Toppa med den frästa spenaten.
- Blanda matyoghurt med finriven ingefära till en sås. Späd med någon msk vatten till önskad tjocklek.
- Servera quornfiléerna med den strimlade paprikan, linserna samt såsen och ev. annat önskat tillbehör vid sidan.
Serveringsförslag
- Gott till är en kall yoghurtsås med ingefära.
- Vill du ha mer mättande tillbehör så passar basmatiris, råris, potatismos, rostade grönsaker eller klyftpotatis till också.
Uppskattat näringsvärde per portion: 588 kcal