Quornfile med rostad röd paprika samt rödlök och linser

Quornfile med rostad röd paprika på en bädd av rödlök och linser samt spenat.

2 portioner quornfile med röd paprika

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 2 dl torkade gröna linser
  • 1 rödlök
  • 1 röd paprika
  • 6 msk olivolja
  • 0,5 dl balsamvinäger
  • 2 msk honung
  • 65 gram färsk babyspenat
  • 2 quornfiléer
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vit- eller svartpeppar
  • TILLBEHÖR: 4 port basmatiris, klyftpotatis eller potatismos
  • SÅS: 1 dl matyoghurt
  • 1 tsk riven ingefära

Tillagning

  1. Sätt ugnen på grill.
  2. Skölj och dela paprikan. Ta ur inkråmet.
  3. Lägg paprikan på ett ugnsbleck direkt under grillen och grilla paprikan i ca 10 minuter. Ta ut och skölj paprikahalvorna i kallt vatten. Skala bort ev. svart skal. Skär paprikan i strimlor.
  4. Koka linserna i 20 minuter.
  5. Skala och skiva rödlöken.
  6. Stek rödlöken på svag värme i 15 minuter i 2 msk olivolja.
  7. Tillsätt sedan honung och balsamvinäger. Lökröran blir godare desto längre den drar.
  8. Bryn quornfiléerna på båda sidor i 2 msk olivolja. Salta och peppra. Låt steka några minuter på svag värme.
  9. Skölj och fräs spenaten i någon msk balsamvinäger.
  10. Blanda linser med rödlöken. Smaka av med salt och peppar. Toppa med den frästa spenaten.
  11. Blanda matyoghurt med finriven ingefära till en sås. Späd med någon msk vatten till önskad tjocklek.
  12. Servera quornfiléerna med den strimlade paprikan, linserna samt såsen och ev. annat önskat tillbehör vid sidan.

Serveringsförslag

E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 588 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2024-07-26