Salladsdressing med balsamvinäger

Salladsdressing med balsamvinäger, olivolja och parmesan blir en god dressing till blandad sallad men också färsk spenat.

En lite lyxigare sidosallad till buffé eller huvudrätt.

6 portioner salladsdressing med balsamvinäger

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 4 msk balsamvinäger
  • 0,5 dl fin olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 4 msk riven parmesan eller grano padano

Tillagning

  1. Blanda balsamvinäger, olivolja, salt, vitpeppar samt riven parmesan i en skål eller glas.
  2. Ringla över och blanda med salladen i en salladsskål precis innan servering.

Tips

  • Dressingen räcker till ca 200 gram blandad grönsallad eller 4-6 portioner.
  • Det finns riktigt fin (och dyr) balsamvinäger, olivolja och parmesanost att köpa. Då får du en superlyxig salladsdressing till fest. Billigare balsamvinäger blir också gott.
E-mail
Medel: 3.9 (37 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 62 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2024-08-19