Salladsdressing med Balsamvinäger

Salladsdressing med balsamvinäger. Balsamvinäger, olivolja och parmesan blir en god dressing till blandad sallad men också färsk spenat. En lite lyxigare sidosallad till buffe eller huvudrätt.
Dressingen räcker till ca 200 gram blandad grönsallad.

4-6 portioner salladsdressing med balsamvinäger

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 4 msk balsamvinäger
  • 0,5 dl fin olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 4 msk riven parmesan eller grano padano

Tillagning

  1. Blanda balsamvinäger, olivolja, salt, vitpeppar samt riven parmesan i en skål eller glas.
  2. Ringla över och blanda med salladen i en salladsskål precis innan servering.
E-mail
Medel: 4.7 (3 röster)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer