Salladsdressing med balsamvinäger

Salladsdressing med balsamvinäger, olivolja och parmesan blir en god dressing till blandad sallad men också färsk spenat. En lite lyxigare sidosallad till buffé eller huvudrätt.

Dressingen räcker till ca 200 gram blandad grönsallad eller 4-6 portioner.

Det finns riktigt fin (och dyr) balsamvinäger, olivolja och parmesanost att köpa. Då får du en superlyxig salladsdressing till fest. Billigare balsamvinäger blir också gott.

4-6 portioner salladsdressing med balsamvinäger

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 4 msk balsamvinäger
  • 0,5 dl fin olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 4 msk riven parmesan eller grano padano

Tillagning

  1. Blanda balsamvinäger, olivolja, salt, vitpeppar samt riven parmesan i en skål eller glas.
  2. Ringla över och blanda med salladen i en salladsskål precis innan servering.
E-mail
Medel: 4.3 (6 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-03

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer

Napoleonbakelsens dag 17 november

Oklart varför denna dag finns men en så god bakelse tackar inte jag nej till. Frasiga lager med smördeg, grädde smaksatt med äppelmos och så fin rosa hallonglasyr på toppen - MUMSA!

Läs mer

Recept