Salladsdressing med balsamvinäger

Salladsdressing med balsamvinäger, olivolja och parmesan blir en god dressing till blandad sallad men också färsk spenat. En lite lyxigare sidosallad till buffé eller huvudrätt.

Dressingen räcker till ca 200 gram blandad grönsallad eller 4-6 portioner.

Det finns riktigt fin (och dyr) balsamvinäger, olivolja och parmesanost att köpa. Då får du en superlyxig salladsdressing till fest. Billigare balsamvinäger blir också gott.

4-6 portioner salladsdressing med balsamvinäger

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 4 msk balsamvinäger
  • 0,5 dl fin olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 4 msk riven parmesan eller grano padano

Tillagning

  1. Blanda balsamvinäger, olivolja, salt, vitpeppar samt riven parmesan i en skål eller glas.
  2. Ringla över och blanda med salladen i en salladsskål precis innan servering.
E-mail
Medel: 4.3 (6 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-03

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock, matskribent och fotograf. Jag har provlagat, skrivit och fotat recepten här sedan 2003. Jag har 25 års erfarenhet av matlagning, medlem i matskribenters förening och är högskoleutbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt en WSET Advanced Certificate i vin och drycker. Läs mer.

Lingon - skogens röda guld

I skogen kan man ännu hitta lingon. Fram till första frosten brukar man säga att lingonen är fina att plocka. Här hittar du recepten du behöver för lingonsylt, rårörda lingon, lingondricka, lingonparfait med mera.

Läs mer

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kycklingfilé, kyckling i ugnen eller helstekt kyckling; kyckling på spett, i grytor, pajer och soppor.

Läs mer