Zucchini

Recept med zucchini eller squash som huvudingrediens eller passande ingrediens i receptet.

Du kan laga mycket med zucchini. Den är bara att skölja och sedan skär du bort blomfästet. Skiva den; skär på längden och skär i halvmånar eller grova trekanter; tärna i kuber, skära i strimlor likt tagliatelle, tändstickor eller riv den grovt och ha i kaka, vegobiffar, sallad, rårakor med mera.

Jag tycker små zucchinis är godare än stora zucchinis så köp gärna små på runt 150-200 gram om det finns. Eller så odlar du själv - plocka dem då när de är små. Då har de inte så mycket kärnor i mitten och mer smak.

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock, matskribent och fotograf. Jag har provlagat, skrivit och fotat recepten här sedan 2003. Jag har 25 års erfarenhet av matlagning, medlem i matskribenters förening och är högskoleutbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt en WSET Advanced Certificate utbildning i vin och drycker. Läs mer.

Pages