Zucchini

Recept med zucchini eller squash som huvudingrediens eller passande ingrediens i receptet.

Du kan laga mycket med zucchini. Den är bara att skölja och sedan skär du bort blomfästet. Skiva den; skär på längden och skär i halvmånar eller grova trekanter; tärna i kuber, skära i strimlor likt tagliatelle, tändstickor eller riv den grovt och ha i kaka, vegobiffar, sallad, rårakor med mera.

Jag tycker små zucchinis är godare än stora zucchinis så köp gärna små på runt 150-200 gram om det finns. Eller så odlar du själv - plocka dem då när de är små. Då har de inte så mycket kärnor i mitten och mer smak.

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. Jag är utbildad kock i Marinen, har en Fil.kand i Måltidsvetenskap och ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om om mig.

Pages