Zucchinisoppa med kyckling
Zucchinisoppa med kyckling är en god soppa på zucchini toppad med fräst strimlad kyckling och zucchinitärningar samt garnerad med riven parmesan.
Soppan får god smak av vitlök, basilika, oregano och grädde.
Tillagning
- Skala och hacka löken. Skala och pressa vitlöken. Lägg i en stor kastrull med olivoljan.
- Fräs lök och vitlök under tiden du strimlar zucchinis.
- Skölj, strimla, riv eller tärna zucchinis fint.
- Fräs zucchinin med löken i några minuter.
- Tillsätt grönsaksbuljongtärning, oregano, basilika, salt, peppar och vatten. Rör om och koka upp.
- Låt koka på medelvärme, gärna med lock, i 20 minuter.
- Förbered under tiden topping: Strimla kycklingen och fräs den i lite olivolja, pressad vitlök samt chiliflakes några minuter.
- Tärna zucchinin och fräs den med kycklingen några minuter tills zucchini och kyckling får färg. Smaka av med salt och peppar.
- Tillsätt grädden till soppan på slutet och mixa sedan zucchinisoppan slät med en stavmixer (mixning är valfritt men det blir gott).
- Smaka av soppan med salt, peppar samt hälften av den rivna parmesanen.
- Servera zucchinisoppan med kycklingen och tärnade zucchinin samt strö över riven parmesan. Ett förslag är att fördela kyckling och zucchinin i en hög på varje tallrik och sedan slå soppan runt. Garnera sist med riven parmesan.
Serveringsförslag
Gott som förrätt, lunch eller lätt middag.
Till soppan passar ett gott bröd som bake-off baguette eller hembakt kuvertbröd, rosenbröd, smördegssnurror, baguetter, focaccia, brytbröd eller spenatbaguette.
Till brödet kan du ha festlig hemgjord färskost eller smör - gärna hemgjort smör.
Varianter
Vill du ha en ännu matigare soppa kan du ha i 2 dl kokt bulgur på slutet.
Du behöver
Bäst blir soppan om du har en stavmixer att mixa soppan med. En blender eller matberedare funkar också. Har du inte mixer kan du riva zucchinin på rivjärn innan du kokar soppan.
Uppskattat näringsvärde per portion: 312 kcal