Pasta med zucchini och valnötter

Introduktion och förberedelse

En god pasta med fräst riven zucchini i olivolja smaksatt med vitlök, citron, valnötter och parmesanost.

God till vardagsmiddag eller lunch.

OBS pastan är vegetarisk och vegan om du väljer bort parmesanost och annan ost som ej är vegetarisk om den innehåller löpe. Välj en vegan ost som Violife prosociano istället. Uteslut ev. parmesanost från receptet om du vill.

Vill du ha en vegan pasta så välj även en pasta utan ägg - kolla paketet.

4 portioner pasta med zucchini och valnötter

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 12 min
  • Klart på: 17 min

Ingredienser

  • 400 gram valfri pasta ex. pastarör, skruvar, spagetti eller penne
  • 1,5 zucchini
  • 4 msk olivolja
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 citron, gärna kravmärkt (obesprutad)
  • 1,5 dl valnötter
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 1 dl riven parmesanost eller Grana padano
  • 1-2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Börja koka upp vatten till pastan.
  2. Skölj och riv zucchinin grovt.
  3. Fräs zucchinin i olivolja i en stor panna med höga kanter. Rör då och då.
  4. Börja koka pastan, vanligtvis runt 10-11 minuter.
  5. Skala och pressa vitlök och tillsätt till zucchinin.
  6. Skölj och finriv skalet av citronen och tillsätt det.
  7. Hacka valnötter och tillsätt dem.
  8. Skölj och hacka bladpersilja och tillsätt den.
  9. Smaka av zucchinröran med salt och peppar.
  10. Riv osten.
  11. Blanda pastan med zucchiniröran och servera med riven ost på toppen.
E-mail
Medel: 4 (4 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 387 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-11-19