Fläskfile med pasta
Fläskfilé med pasta, crème fraiche och grönsaker som spenat, paprika, vitlök och salladslök.
En god pasta som passar både till vardags som till helgen.
Tillagning
- Skölj och skär paprika och zucchini i 1x1 cm tärningar. Skala och pressa vitlöken. Strimla salladslöken. Hacka chilin.
- Skär fläskfilén i strimlor.
- Fräs grönsaker, chili och vitlök i en msk olivolja. Lägg åt sidan i en skål.
- Börja koka pastan enligt paket - ca 7 minuter för tagliatelle.
- Bryn fläskfilestrimlorna i en msk olivolja. Salta och peppra.
- Tillsätt grönsaker och spenat till fläskfilén.
- Rör i 0,5 dl vatten och crème fraiche.
- Smaka av med eventuellt mer salt och peppar.
- Vänd i osten och värm upp.
- Häll av pastan och spara 1 dl av pastavattnet.
- Blanda pastan väl med såsen samt tillsätt ev. några msk av pastavattnet till önskad konsistens innan servering.
Varianter
- Paprika, zucchini, salladslök och spenat är valfritt att ha i och kan bytas mot andra grönsaker som strimlad broccoli, morot, rödlök, purjolök, grönkål eller gröna ärtor.
- Som riven ost passar parmesan, grana padano eller annan lagrad riven ost.
- Färsk röd chilipeppar kan ersättas av något krm chiliflakes.
Att dricka till
Vill du ha vin till så passar ett vitt ekfatslagrat vin som Chardonnay, Semillon eller Viogner.
Uppskattat näringsvärde per portion: 423 kcal