Fläskfile med pasta

Introduktion och förberedelse

Fläskfilé med pasta, crème fraiche och grönsaker som spenat, paprika, vitlök och salladslök.

En god pasta som passar både till vardags som till helgen.

Att dricka till

Vill du ha vin till så passar ett vitt ekfatslagrat vin som Chardonnay, Semillon eller Viogner.

2 portioner fläskfilé med pasta

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 175 gram tagliatelle eller valfri pasta
  • 250 gram fläskfilé
  • 2 msk olivolja
  • 1/4 röd paprika
  • 2 salladslökar
  • 1 cm röd chilipeppar
  • 1/2 klyfta vitlök
  • 35 gram babyspenat, 1 liten påse
  • 100 gram zucchini
  • 75 gram riven ost av valfri sort
  • 2 dl crème fraiche
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Skölj och skär paprika, chili och zucchini i 1x1 cm tärningar. Skala och pressa vitlöken. Strimla salladslöken.
  2. Skär fläskfilén i strimlor.
  3. Börja koka pastan enligt paket - ca 7 minuter för tagliatelle.
  4. Fräs grönsaker och vitlök i en msk olivolja. Lägg åt sidan i en skål.
  5. Bryn fläskfilestrimlorna i en msk olivolja. Salta och peppra.
  6. Tillsätt grönsakerna och spenat till fläskfilén.
  7. Rör i 0,5 dl vatten och creme fraiche.
  8. Smaka av med salt och peppar.
  9. Blanda med pastan och servera.
E-mail
Medel: 4 (6 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 423 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-11-08

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.