Frästa grönsaker namul

Introduktion och förberedelse

Frästa grönsaker är ett förslag på grönsaksrätt och tillbehör - koreansk namul - smaksatt på enkelt vis med vitlök, ingefära, sesamfrön och chili.

Rätten lagade jag på en kurs hos Meyers madhus i Köpenhamn med temat koreansk mat med Kala Sung.

Serveringsförslag

Varianter

Du kan variera och ta de grönsaker du gillar och har hemma.

  • Fler förslag som passar i är morot, kålrot, purjolök, vitkål, grönkål, spetskål, salladskål, palsternacka, rotselleri, gul lök, aubergine, blomkål, broccoli osv.

Frästa grönsaker serverade som namul - en grönsaksrätt - tillsammans med bok choy, fläsk i gochujang och bulgogi biff.
Frästa grönsaker serverade som namul - en grönsaksrätt - tillsammans med bok choy, fläsk i gochujang och bulgogi biff.

4 portioner frästa grönsaker namul

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 1 zucchini
  • 1 paprika, blanda gärna 1/2 röd och 1/2 gul
  • 20 gram röd eller grön chili eller valfri mängd
  • 2 salladslökar
  • 1 tsk finhackad ingefära
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk matolja
  • 2 msk sesamfrön
  • 1 krm salt

Tillagning

  1. Skala och finhacka vitlök. Skölj och strimla chili. Skölj och strimla salladslök.
  2. Skala ingefära och finhacka den.
  3. Skölj zucchini och dela på längden samt i halvmånar.
  4. Skölj paprika, dela och kärna ur samt skär i strimlor.
  5. Fräs grönsakerna zucchini och paprika i matolja några minuter.
  6. Tillsätt vitlök, ingefära, salladslök, salt och chili samt fräs någon minut till.
  7. Lägg upp i skål, på fat eller portionsskålar och servera med sesamfrön över.
  8. Hit kan du förbereda och ha i kylen fram till servering. Värm då gärna till servering.
E-mail
Medel: 5 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 75 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-12-10