Grillad zucchini

Grillad zucchini med olivolja, vitlök och oregano. Enkelt, nyttigt, billigt och gott som grönsakstillbehör till ex. grillat.

Bara att skiva, blanda med marinad och grilla. Lätt att dubblera och laga till många. Kan då grillas innan och värmas i ugnen till servering i en ugnsform på ex. buffé. Zucchinin kan också stekas i grillpanna eller stekpanna.

Gott att smaksätta med är också någon msk balsamvinäger eller pressad citron. Vidare passar ljus sojasås Kikkoman bra. Andra goda örtkryddor är torkad rosmarin, timjan och dragon.

Oregano och vitlök är valfritt.

3 portioner grillad zucchini

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 1 zucchini
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm oregano
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Skala och pressa vitlök.
  2. Blanda vitlöken med olivolja, oregano, salt och svartpeppar i en stor skål.
  3. Skölj och skiva zucchinin i ca 0,5 cm tjocka skivor.
  4. Blanda runt med marinaden.
  5. Grilla zucchinin så att den får färg på medelvärme i ca 3 minuter på varje sida. Zucchinin ska bli mjuk och genomstekt men ej bränd.
  6. Zucchinin är klar att serveras.
E-mail
Medel: 4.3 (6 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-26

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock sedan 25 år samt matskribent och fotograf. Receptfavoriter skapade jag 2003 och sedan dess har jag provlagat, skrivet och fotograferat tusentals recept. Jag är utbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt ett WSET-diplom i vin och drycker med mera.

Smörgåstårtans dag

Fira smörgåstårtans dag den 13 november. Bjud på en krämig bit smörgåstårta som vardagslyx eller till helgen. Ett alternativ är en lyxig landgång som är lite enklare att laga till.

Läs mer

Recept

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer