Grillad zucchini

Grillad zucchini med olivolja, vitlök och oregano. Enkelt, nyttigt, billigt och gott som grönsakstillbehör till ex. grillat.

Bara att skiva, blanda med marinad och grilla. Lätt att dubblera och laga till många. Kan då grillas innan och värmas i ugnen till servering i en ugnsform på ex. buffé. Zucchinin kan också stekas i grillpanna eller stekpanna.

Gott att smaksätta med är också någon msk balsamvinäger eller pressad citron. Vidare passar ljus sojasås Kikkoman bra. Andra goda örtkryddor är torkad rosmarin, timjan och dragon.

Oregano och vitlök är valfritt.

3 portioner grillad zucchini

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 1 zucchini
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm oregano
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Skala och pressa vitlök.
  2. Blanda vitlöken med olivolja, oregano, salt och svartpeppar i en stor skål.
  3. Skölj och skiva zucchinin i ca 0,5 cm tjocka skivor.
  4. Blanda runt med marinaden.
  5. Grilla zucchinin så att den får färg på medelvärme i ca 3 minuter på varje sida. Zucchinin ska bli mjuk och genomstekt men ej bränd.
  6. Zucchinin är klar att serveras.
E-mail
Medel: 4.3 (6 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-26

Författare:

Jag är matskribent samt kock. Läs mer om mig.