Grillad zucchini

Introduktion och förberedelse

Grillad zucchini med olivolja, vitlök och oregano. Enkelt, nyttigt, billigt och gott som grönsakstillbehör till det mesta.

Zucchini är bara att skölja, skiva samt blanda med lite olja, salt och peppar eller valfri grillmarinad och lägg på grillen.

Till många

Lätt att dubblera och laga till många. Kan då grillas innan och värmas i ugnen till servering i en ugnsform på ex. buffé.

Varianter

  • Zucchinin kan också stekas i grillpanna eller stekpanna.
  • Gott att smaksätta med är också någon msk balsamvinäger eller ljus japansk soja eller pressad citron vid servering.
  • Andra goda örtkryddor att ha i marinaden är torkad rosmarin, timjan, dragon och chiliflakes. Eller provencalsk kryddblandning.
  • Oregano och vitlök är valfritt att ha i men blir gott.

4 portioner grillad zucchini

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 1 zucchini
  • 2 msk olivolja eller annan matolja
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 2 krm oregano (valfritt)
  • 0,5 klyfta vitlök (valfritt)

Tillagning

  1. Skala och pressa vitlök.
  2. Blanda vitlöken med olivolja, oregano, salt och svartpeppar i en stor skål.
  3. Skölj och skiva zucchinin i ca 0,5 cm tjocka skivor.
  4. Blanda runt med marinaden.
  5. Grilla zucchinin så att den får färg på medelvärme i ca 3 minuter på varje sida. Zucchinin ska bli mjuk och genomstekt men ej bränd.
  6. Zucchinin är klar att serveras.
E-mail
Medel: 4.3 (10 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 54 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-01-14