Grillad zucchini

Introduktion och förberedelse för tillagning

Grillad zucchini med olivolja, vitlök och oregano. Enkelt, nyttigt, billigt och gott som grönsakstillbehör till ex. grillat.

Bara att skiva, blanda med marinad och grilla.

Lätt att dubblera och laga till många. Kan då grillas innan och värmas i ugnen till servering i en ugnsform på ex. buffé.

Zucchinin kan också stekas i grillpanna eller stekpanna.

Gott att smaksätta med är också någon msk balsamvinäger, ljus japansk soja eller pressad citron vid servering.

Andra goda örtkryddor att ha i marinaden är torkad rosmarin, timjan, dragon och chiliflakes.

Oregano och vitlök är valfritt.

4 portioner grillad zucchini

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 1 zucchini
  • 2 msk olivolja eller annan matolja
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 2 krm oregano (valfritt)
  • 0,5 klyfta vitlök (valfritt)

Tillagning

  1. Skala och pressa vitlök.
  2. Blanda vitlöken med olivolja, oregano, salt och svartpeppar i en stor skål.
  3. Skölj och skiva zucchinin i ca 0,5 cm tjocka skivor.
  4. Blanda runt med marinaden.
  5. Grilla zucchinin så att den får färg på medelvärme i ca 3 minuter på varje sida. Zucchinin ska bli mjuk och genomstekt men ej bränd.
  6. Zucchinin är klar att serveras.
E-mail
Medel: 4.3 (7 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-20

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.