Stekt zucchini med vitlök och senapsdressing

Introduktion och förberedelse

Stekt zucchini med vitlök, senapsdressing samt ruccola.

Serveringsförslag

  • Gott som tillbehör eller hel rätt blandad med pasta eller till en omelett.
  • Här med en dressing med senap som är gott att skeda över den stekta zucchinin. Det är dock valfritt.
  • Ett alternativ till senapsdressing är dressing med balsamvinäger.
  • Eller stek i enbart olivolja, vitlök och chiliflakes.

4 portioner stekt zucchini med vitlök

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 2 zucchini, 500 gram
  • 3 msk olivolja
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 2 krm chiliflakes eller någon tsk färsk hackad röd chili
  • 1 tsk vit balsamvinäger
  • 1 krm socker
  • 2 krm salt
  • SENAPSDRESSING: 2 msk grov senap eller valfri senap
  • 1/2 dl solrosolja, olivolja eller rapsolja
  • 0,5 krm salt
  • GARNERING: 60 gram ruccola eller finbladig sallad

Tillagning

  1. Skölj och skär zucchinin i grova bitar ex. halvmånar, kuber eller valfri form.
  2. Fräs i olivoljan tills de precis får färg.
  3. Skala och pressa i vitlök, tillsätt chili, vinäger, socker samt salt och stek på låg värme några minuter till.
  4. SENAPSDRESSING: Tillsätt senap till en skål med höga kanter. Rör i salt. Vispa i olja lite i taget. Ös över zucchinin.
  5. Garnera med ruccola.
E-mail
Medel: 4.1 (80 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 268 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-08-05