Zucchinikaka

Introduktion och förberedelse för tillagning

Zucchinikaka med frosting är en variant på morotskaka fast bakad med zucchini istället för morötter. Blir saftig och god med riven zucchini, lite valnötter och kanel i smeten.

Perfekt att baka om du har zucchini eller squash i trädgården eller hittar billig zucchini affären.

Precis som med morotskaka så toppar man zucchinikakan med en god söt frosting av florsocker och Philadelphia (färskost) spätt med lite vatten.

Kakan kan även garneras med rostad kokos, halvor av valnötter eller riven vit choklad.

12 bitar zucchinikaka

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 40 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 250 gram socker
  • 350 gram vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 50 gram hackade valnötter
  • 400 gram riven och avrunnen zucchini
  • 3 ägg
  • 2 dl majsolja
  • Glasyr: 1 pkt färskost naturell ex. Philadelphia
  • 1 dl florsocker
  • 1 msk vatten

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt olja, ägg, riven zucchini och rör samman.
  3. Smörj en form med lite olja, häll i smeten och grädda i 40 minuter i nedre delen av ugnen. Akta så det inte bränns - om den börjar så bränd ut så lägg över lite folie.
  4. Känn med en baksticka så att den kakan är klar.
  5. Ta ut kakan och låt den svalna.
  6. Gör glasyren: Blanda färskosten med sockret samt spä med lite vatten till bredbar konsistens.
E-mail
Medel: 4.2 (19 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-20

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.